Kaj je pri ministrici Simoni Kustec pokazal test na novi koronavirus? Na OKS testiranih 25 sodelavcev

Ž.V.
25.09.2020 09:52
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Ministrica za šolstvo Simona Kustec se je zaradi udeležbe na ponedeljkovem gala večeru preventivno odločila za samoizoloacijo, v četrtek pa je opravila še test na novi koronavirus."Ministrica je prejela negativen izid. Do ponedeljka ostaja na dopustu, ko bo ponovno, iz preventivnih razlogov, opravila test na covid-19," so nam sporočili z ministrstva. 

Spomnimo, Kustečeva se je v ponedeljek udeležila gala večera v organizacji Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), na katerem je bilo okoli 140 ljudi v Unionski dvorani Grand Hotela Union brez zaščitnih mask. Medtem se je na OKS pojavila okužba, ki sicer ni povezana s ponedeljkovim gala večerom. "Opravljenih je bilo 25 testiranj, testirani so bili vsi sodelavci, razen okuženega in treh, ki so bili v karanteni. Rezultati testov so bili negativni," so nam danes sporočili z OKS. 

Da so v zvezi s prireditvijo prejeli več prijav, so pojasnili na zdravstvenem inšpektoratu. Na osnovi prijav so uvedli inšpekcijski nadzor, kdaj bo postopek zaključen, časovno ni mogoče opredeliti, so nam sporočili in dodali, da ga do zaključka tudi ne morejo komentirati. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta