Kabinetna zaposlitev: Brane Golubović je zamenjal ministrstvo

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
26.01.2024 11:18

Pozanimali smo se, kdo so trenutno člani kabineta ministrice Mateje Čalušić oziroma koga je ministrica na zaupanje pripeljala v svoj kabinet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brane Golubović
Robert Balen

Kot so nam sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kabinet nove ministrice po pooblastilu vodi Katarina Vasle, sicer redno zaposlena na ministrstvu. Edini zaposleni na zaupanje je od 18. januarja Brane Golubović. "Brane Golubović zaseda delovno mesto sekretar in je uvrščen v 51. plačni razred. Njegove zadolžitve se nanašajo na koordinacijo ministrstva z vlado in državnim zborom ter ostalimi deležniki na področju resorja," pojasnjujejo na ministrstvu.

Kot smo pisali nedavno, se je Golubović, nekdanji vodja poslancev LMŠ, ki je bil po volitvah tudi v igri za generalnega sekretarja Gibanja Svobode, po imenovanju Francija Propsa na vrh ministrstva za javno upravo vrnil v kabinet ministra na njegovo zaupanje. Golubović je bil tudi v kabinetu prejšnje ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, nato pa mu niso ponudili pogodbe, ko je resor začasno prevzel finančni minister Klemen Boštjančič.

Kadrovski premiki v politiki: Zamenjave v Golobovem kabinetu, kdo se prek stranke DeSUS vrača v politiko?

Sicer pa v času, odkar je vodenje kmetijskega ministrstva prevzela Mateja Čalušić, ni bil v njenem kabinetu nihče drug zaposlen na zaupanje. "Edini kabinetni zaposlitvi v času opravljanja funkcije ministra Marjana Šarca je delovno razmerje sporazumno prenehalo 12. novembra. Ministrica ima lahko na podlagi sklepa vlade 7 sodelavcev zaposlenih na zaupanje," so še sporočili z ministrstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta