Janša jim javno očita, da ne najdejo časa za pogovor o ukrepih, z RTV Slovenija mu odgovarjajo ...

M.R.
13.11.2020 15:19

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju okrcal javno televizijo. Očita ji, da v trenutnih razmerah, ki so "neprimerljive s čemerkoli, kar smo preživeli doslej", ne najde časa za pogovor o vladnih ukrepih. Na RTV Slovenija so mu odgovorili, da to ne drži.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik vlade Janez Janša
Tit Košir

Slovenski premier Janez Janša je na Twitterju opozoril, da "smo sredi izjemno resni razmer, neprimerljivih s čemerkoli, kar smo preživeli doslej". Pri tem pa dodaja, da so za nedeljo ali ponedeljek predlagali enourni pogovor o stanju in ukrepih vlade. "A 'nacionalka' s tremi programi nima programskega časa. Edina javna TV v katerikoli državi," je pripisal. 

Na njegov tvit so se odzvali na javni radioteleviziji. V komentarju so pripeli povezavo do spletne strani Preveri dejstva, kjer so nekoliko bolj obširno odgovorili na Janšev zapis na družbenem omrežju. 

Pojasnjujejo, da so predsednika vlade v zadnjih dveh mesecih večkrat povabili v oddajo Odmevi, a je njegov kabinet vabilo vsakokrat zavrnil. Samo v zadnjih dveh tednih so ga v oddajo povabili trikrat. Prvič 5. novembra, drugič včeraj in prav tako so ga v oddajo povabili danes zjutraj in na odgovor še čakajo.

Janšo so povabili tudi k enournemu intervjuju konec novembra ali v začetku decembra. Pri tem poudarjajo, da morajo v skladu s poklicnimi merili in načeli novinarske etike v svojih programih v 24 urah pripraviti tudi pogovor s predstavniki opozicije. Zato so predlagali, da bi ga oddajo pripravili 30. novembra ali 7. decembra. 

"Vedno smo si in si bomo tudi v bodoče prizadevali, da bi mnenja vodilnih v državi našla prostor v naših oddajah, tako denimo v nedeljo načrtujemo pogovor s predsednikom države v oddaji Politično s Tanjo Gobec," so zapisali na koncu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta