Hauc: O ničemer več nismo odločali

Srečko Klapš Srečko Klapš
04.11.2019 20:09

Aleš Hauc pred komisijo DZ še o brutalnih stresnih testih, previsokih odpisih in prodaji Zavarovalnice Maribor. Janko Medja se ne spomni, da bi kdo vplival nanj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Seja preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanja v DUTB, na kateri so zaslišali nekdanjega predsednika uprave Nove KBM Aleša Hauca
Robert Balen

Preiskovalna komisije državnega zbora o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanja v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) je včeraj pod vodstvom Jerneja Vrtovca (NSi) zaslišala nekdanja predsednika uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Janka Medjo in NKBM Aleša Hauca (del tudi na zaprtem delu seje) ter nekdanjega člana sveta Banke Slovenije Janeza Fabijana. Ta je pričal kot zadnji in dejal, da so jim banke same posredovale seznam podjetij za prenos terjatev, glede postopkov sanacije bančnega sistema pa je menil, da bi v centralni banki ravnali zelo narobe, če ne bi tako, kot so.
Hauc je uvodoma dejal, da se je NKBM v letih 2012 in 2013 soočala z visokim deležem slabih posojil, zato je moral, da je zagotavljal kapitalsko ustreznost, s težkim srcem prodati Zavarovalnico Maribor. Za polovični delež so iztržili 65 milijonov evrov, kar je po njegovi oceni dobro glede na to, da so se, kot je dejal, začeli pogajati pri 50 milijonih evrov.

Hauc: Iz Evropske komisije niso niti odgovorili

Aleš Hauc
Robert Balen

Medja se podrobnosti ne spomni

Janko Medja
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta