Gantar: Poziv vsem državljanom, da se čim prej vrnejo v Slovenijo. Karantena bi lahko veljala od petka naprej

Gr.G.
17.08.2020 22:25

Gantar je dodal, da na ministrstvu sicer zagovarjajo stališče, da bi dali ljudem na razpolago nekaj dni, da se vrnejo sami v Slovenijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Število iz Hrvaške vnešenih okužb vztrajno narašča, zato je tak ukrep potrebno sprejet, pravi minister za zdravje.
Andrej Petelinšek

Ukrep o obvezni karanteni ob vrnitvi v Slovenijo je smiselno čim prej sprejeti, je minister za zdravje Tomaž Gantar povedal v 24ur zvečer. Gre za odločitev, ki jo mora sprejeti vlada, Gantar pričakuje, da jo bodo sprejeli do petka. "Predvsem velja poziv vsem državljanom, da se čim prej vrnejo v Slovenijo. Strinjamo se, da je potrebna karantena glede na situacijo na Hrvaškem in glede na število vnosov iz Hrvaške v Slovenijo, ki se v zadnjih dveh, treh tednih eksponentno povečujejo." 
Gantar je dodal, da na ministrstvu sicer zagovarjajo stališče, da bi dali ljudem na razpolago nekaj dni, da se vrnejo sami v Slovenijo. "Tak ukrep je smiseln, glede na to, da povzroča takojšnja karantena bistveno več težav ob ne zadosti večjem učinku. Soglasno mnenje je, da bi to predlagali na vladi," je še povedal minister za zdravje in kot nelogičnega komentiral predloge ukrepov, da bi se uvedla karantena zgolj za mlajše. "Gre za diskriminatoren način, ki bi pravno težko vzdržal na daljši rok," tako Gantar na 24ur zvečer. Slovencem, ki imajo za Hrvaško rezervacije za dopust v prihodnjih tednih odsvetuje odpotovati, "zato, ker se izpostavljajo večji nevarnosti in morajo sprejeti dejstvo, da bo za njih ob vrnitvi odrejena karantena." 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta