Galetova stranka na volitve z Dobro državo

STA, Va
24.03.2022 11:31

Stranki Naša prihodnost in Dobra država bosta vložili skupno kandidatno listo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Gale
Robert Balen

Stranki Naša prihodnost, ki jo je ustanovil Ivan Gale, in Dobra država, ki jo po odstopu Bojana Dobovška zdaj vodi Smiljan Mekicar, bosta na državnozborskih volitvah nastopili s skupno listo. Pridružile se jim bodo še nekatere stranke in gibanja, več podrobnosti v obeh strankah ne povedo.

Kandidatne liste so že usklajene, po besedah Mekicarja pa so izbrali najboljše kandidate teh dveh ter še nekaterih drugih strank in gibanj. Več bo, po današnji vložitvi kandidatne liste, znano v petek, ko bodo predstavili programske usmeritve in kandidate skupne liste.

Dobovšek se je za odstop odločil, ker je zagovarjal stališče, da mora Dobra država na volitvah v DZ nastopiti sama. Stranka Naša prihodnost pa je pred kratkim za predsednika postavila nekdanjega uslužbenca zavoda za blagovne rezerve in žvižgača Ivana Galeta, podpredsednica pa je postala nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta