(FOTO) Sinoči skupščina, na Trgu republike pa že akcija pred večernimi protesti, prispeli tudi policisti

Kristina Božič
22.05.2020 09:42

Po včerajšnji, četrtkovi skupščini se spet obeta protest na kolesih, ki bo tokrat na pobudo mladih in okoljevarstvenih organizacij zaokrožil v Ljubljani tudi do okoljskega ministrstva. Dopoldne na Trgu republike že akcija - na javno površino, ki jo policija praviloma zagradi, so posamezniki in posameznice s kredami napisali "naša last".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gre za spontano umetniško intervencijo, organizator je kdorkoli, ki ograjuje javni trg, so dopoldne policistom pojasnjevali ustvarjalci in ustvarjalke. Policija je legitimirala enega od umetnikov, želeli so še ostale, a jim ni uspelo. 
Kr.b

Današnji protesti #zbalkonovnakolesa bodo spet povezali različne skupine, iniciative, kolektive ter posameznice in posameznike. Nekateri med njimi so se že včeraj zvečer srečali na skupščini, kjer so predstavili svoje poglede in razmisleke o prihodnjih ciljih protestnega gibanja. 

Kr.b
Pred današnjimi protesti #zbalkonovnakolesa ob 19. uri po različnih krajih po državi akcija na Trgu republike v Ljubljani. Na javno površino, ki jo policija praviloma zagradi, so posamezniki in posameznice s kredami pisali "naša last".
Kr.b
Utrinek iz protesta v Mariboru
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta