(FOTO) Robert Golob je na Krasu sadil drevesa: Naša dolžnost je, da pomagamo naravi

N.S., STA
25.03.2023 06:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Golob
Vlada Rs

V izjavi za medije je izrazil upanje, da si bo narava po lanskem velikem požaru na območju goriškega Krasa opomogla, in poudaril, da je "naša dolžnost, da ji pri tem pomagamo". V organizaciji družbe Slovenski državni gozdovi je danes po državi potekala četrta vseslovenska prostovoljska akcija sadnje dreves Pomladimo gozdove 2023. Akcije se je v bližini Renč na goriškem Krasu udeležil tudi Robert Golob, ki je ob tem izrazil upanje, da bo škoda zaradi lanskega velikega požara na goriškem Krasu morda manjša, kot je izgledalo lani poleti.

Golob je izrazil zadovoljstvo nad začetkom prostovoljske akcije sadnje dreves. Prostovoljstvo je eden od načinov, kako lahko vsak med nami pomaga naravi, je poudaril. Verjame tudi, da bodo Kras vse leto obiskovali ljudje iz Slovenije in izkazali svojo skrb do narave in do gozdov. "Lani poleti po požaru je izgledalo grozno, zdaj, ko je pomlad in ko stvari že brstijo, pa je upanje, da bo škoda zaradi velikega požara morda manjša, kot je kazalo lani, in da si bo narava sama opomogla. Naša dolžnost je, da ji pri tem pomagamo in da tam, kjer je bilo opustošenje zaradi požara največje, poskušamo zasaditi nova semena in drevesa, da si bo Kras čim prej opomogel," je v izjavi za medije poudaril premier.

Akcija je danes potekala še na štirih lokacijah - na Kočevskem v bližini vasi Polom, nad Lovrencem na Pohorju, v Smrečju pri Bohorju in v Mošah pri Medvodah - skupno pa so posadili približno 6000 sadik.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta