(FOTO in VIDEO) Bob leta je izrekel destilar, vojak in podjetnik Bojan Lunežnik!

M.D., N.S., J.K.
20.01.2024 20:38

"V življenju sta dve možnosti: ali ste na odru in tekmujete ali pa ste pod odrom in ploskate. Treba je stopiti na oder, prenehati ploskati drugim, naj ploskajo vam. To pa dosežeš z delom in vztrajnostjo."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Mariborčan Bojan Lunežnik, destilar, vojak in podjetnik ter po novem še letošnji prejemnik nagrade Bob leta je z izjavo želel tistim, ki se odločajo za kakšen projekt, biznis ali karkoli drugega v življenju, sporočiti, naj bodo vztrajni. Pravi, da gre vsak čez težka obdobja na svoji poti, slejkoprej pa bo ob vztrajnosti prišel do rezultata.

Nagrado je zmagovalcu izročil odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Priznanje za zmagovalno izjavo je podelil odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik, ki ob letošnji akciji bob leta sporoča, da živimo v časih, ko so bolj v modi lajki in druge oblike virtualnih potrditev. "Postali smo družba instagramskih podob in hipnih vtisov, ki pridejo in izginejo. Smo sledilci spektaklov in senzacij, na sprehodu med mehurčki, v katerih si slikamo naš svet boljši, manj ciničen in krut. Čeprav je trenutno takšen, kot je, daleč od dobrega. Zato si želim, da bi zazveneli neskončni aplavzi za tiste, ki bi ustavili vojne, ki bi se dejansko spoprijeli z revščino, ki bi politiko in nenazadnje tudi posel razumeli kot delo za skupno dobro. Ki bi naredili naše bivanje znosnejše. Saj vendar imamo ljudi, ki imajo navdih, ideje in vizije. Ki si drznejo in ki še vedno stopijo odločno v javni prostor in pogumno rečejo bobu bob. Ali pa delajo velike stvari. Dokazujejo, da znajo in zmorejo. Svoje zgodbe pišejo kljub pastem in oviram. So vztrajni in pogumni. Imamo takšne kolektive in posameznike, imamo "odre", na katerih se lahko pokažejo. Pomembni so oni in pomembni so tisti, ki jih podpirajo," je v svojem govoru dejal Stepišnik.

Andrej Petelinšek
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Udaren začetek, Maja Monrue je na oder prijahala.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Andrej Petelinšek
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Za vas na vecer.com in na družbenih omrežjih Večera spremljamo dogajanje v zakulisju prireditve ter na odru velike dvorane Slovenskega narodnega gledališča Maribor:

Nominiranci za nagrado Bob leta.
Sašo Bizjak

(BOB LETA) Kako so nasta(ja)le izjave in kako pomembna je moč javne besede

(VIDEO) Kdo bo v resnici vodil Bob leta? V soboto se obeta spektakularni prihod na oder

(INTERVJU) Aleksander Pozvek: Vem, da bi bil Marjan Šarec vrhunski voditelj Boba leta

(VIDEO) Igor Bračič na vajah za Bob leta: Imamo par dobrih for in vesel sem, da jih bom videl na odru

(INTERVJU) Maja Monrue, sovoditeljica Boba leta 2022: Bomo znali otroke vzgojiti v iskalce sreče ali zgolj potrošnike?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta