(FOTO) Golob rešitev vidi v skupnih poteh z voditelji drugih držav, tako je danes odpotoval v Španijo

M.R., STA
05.10.2023 11:57

Vlada je sprejela sklep, s katerim je ministrstvom naložila, naj racionalizirajo stroške potovanj. Premier Robert Golob je tako danes v Granado odpotoval s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Plenković, Robert Golob in Tina Gaber na letalu.
Twiitter/Andrej Plenković

Glede potovalnih stroškov vladnih delegacij se je po besedah Roberta Goloba v zadnjih dneh izkazalo, da so imele nekatere delegacije ob poti v New York bistveno višje stroške kot delegacija ministrstva za javno upravo. "In to v časih, ko moramo pri pripravi proračuna za prihodnje leto posegati v marsikatere obstoječe pravice, da bomo lahko zbrali dovolj sredstev za poplavno obnovo."

Premier je tako prepričan, da morajo pristojne službe narediti vse za racionalizacijo svojega delovanja, materialni stroški pa so področje, kjer je to zagotovo mogoče. Ob tem je Golob spomnil, da je vlada v sredo sprejela tudi sklep, s katerim so ministrstvom naložili, naj nemudoma pristopijo k načrtu za racionalizacijo potnih stroškov.

Sam rešitev med drugim vidi tudi v skupnih poteh z voditelji oziroma funkcionarji drugih držav. Golob se je tako danes na srečanje voditeljev Evropske politične skupnosti odpravlja skupaj s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem.

Na Twitterju je hrvaški politik danes objavil fotografijo iz letala, na njej pa so Golob, Plenković in spremljevalka slovenskega premierja Tina Gaber

Plenković je zapisal, da je na zasedanje v Granado odpotoval skupaj z Golobom, Tine Gaber sicer ni omenjal. Je pa še zapisal, da bodo na zasedanju govorili o Ukrajini, širjenju EU, migracijah, zeleni in digitalni transformaciji in strateški avtonomiji Evropske unije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta