Elektro Maribor z novimi nadzorniki, je tudi Boris Sovič na prepihu?

16.08.2021 13:10
Mali delničarji so glasovali proti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupščina delničarjev Elektra Maribor 

Na dopoldanski skupščini delničarjev so z večino izglasovali sklep o odpoklicu dosedanjih članov nadzornega sveta Elektra Maribor Alojza Kovšeta, Jožeta Golobiča in Tomaža Orešiča ter sklep o imenovanju novih nadzornikov predstavnikov kapitala Jožeta Hebarja in Draga Štefeta, medtem ko so Tomaža Orešiča imenovali ponovno. Potem ko so v začetku julija namesto predlaganega ponovnega imenovanja Davida Klariča na njegovo mesto imenovali Sama Iršiča, je Slovenski državni holding (SDH) praktično zamenjal vse predstavnike kapitala v nadzornem svetu. 

Rajko Stankovič, predsednik združenja Mali delničarji Slovenije (MDS), nam je po skupščini povedal, da so glasovali tako proti odpoklicu kakor tudi proti imenovanju novih nadzornikov, saj da razlogi za to niso bili dovolj utemeljeni. Še posebej pojasnilo SDH, da je potrebna drugačna kompetenčna sestava nadzornega sveta, po mnenju Stankovića ne zdrži resne presoje. Na vprašanje, kaj bi lahko bilo v ozadju menjave večine nadzornikov, pa Stanković odgovarja, da kadrovske zadeve, saj naj bi bila po njegovem na prepihu tako prvi mož Elektra Maribor Boris Sovič kakor tudi Andrej Ribič, predsednik uprave Elektra Ljubljana, kjer je SDH nedavno prav tako zamenjal večino nadzornikov.

Delničarji pa niso izglasovali predloga manjšinskih delničarjev o tem, da bi v druge rezerve iz dobička lahko poslej namenili polovico dobička in ne dve tretjini kot velja doslej, s čimer bi delničarji pridobili nekoliko višje dividende.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta