Državni svetnik v dvorani: "Predsednik, vprašal bi, ali smo lahko za govornico brez maske"

M.R.
17.05.2021 10:44
Že pred približno enim letom smo bili priča negodovanju predstavnikov oblasti zaradi ukrepov, ki med drugim predpisujejo obvezno uporabo maske v zaprtih prostorih. Zdaj, ko je koronavirus v Sloveniji terjal že več kot štiri tisoč žrtev, pa jih je težko razumeti ...
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Državni svetnik Branko Tomažič med govorom v državnem svetu.
Tv Slovenija

Preteklo sredo je državni svet odločal o več zadevah, med drugim je o svoji pobudi spregovoril tudi svetnik Branko Tomažičpredstavnik Kmetijsko-gozdarske zbornice. Pred glasovanjem o pobudi je dobil besedo, najprej pa je nagovoril predsednika sveta Alojza Kovšco

"Predsednik, vprašal bi, ali smo lahko za govornico brez maske," je začel. Kovšca mu je odgovoril: "Proceduralni odgovor. Moramo biti z masko, ker smo v istem prostoru, v katerem se bomo nahajali približno dve uri skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, potem bomo vsi zapustili prostor in ga prezračili. Zaenkrat veljajo ta navodila, ko bodo spremenjena, vas bomo obvestili." Hkrati se mu je zahvalil za razumevanje.

Tomažič pa je nadaljeval: "Če dovoliš, predsednik. Tamle igrajo zdaj košarko, nogomet, rokomet v dvorani brez mask. Potni eden po drugemu, plezajo, hodijo in je vse v redu. Zdaj pa tukaj tri metre nimam nikogar okoli sebe. Pod masko je slaba izgovorjava, slabo je slišati. Ne vem, to je malo čudno, ampak ok, bomo spoštovali tisto, kar je treba spoštovati." 

Nato si je Tomažič najprej potegnil masko z nosu in ust in začel govoriti, kmalu zatem pa si jo je povezal čez usta, ne pa tudi prek nosu in na kratko predstavil svoj predlog.

Predlagal je, da se finančno ministrstvo pozove k reviziji državnih pomoči iz sheme davka na tonažo. Njegovo pobudo so nato podprli vsi svetniki, ki so glasovali.

Na povezavi si lahko ogledate posnetek Tomažičevega nastopa (prične se na 19 minuti in 20 sekundi).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta