"Dogovorili smo se, da je Desus zopet enotna stranka." Erjavec pričakuje, da bodo poslanci podprli njegovo kandidaturo

Žana Vertačnik
11.02.2021 18:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karl Erjavec 
Robert Balen

"Dogovorili smo se, da je Desus zopet enotna stranka, kot smo tudi pričakovali, in da bomo vsi spoštovali sklepe tako izvršnega odbora kot sveta stranke," je predsednik sveta stranke Anton Urh povedal po današnjem izvršnem odboru. Na razširjeni vrh so, neuradno na željo terena, povabili deset predsednikov pokrajinskih odborov in četverico poslancev, da bi soočili mnenja v zvezi s konstruktivno nezaupnico. Na seji sta bila od poslancev prisotna Franc Jurša in Jurij Lep, medtem ko sta se Ivan Hršak in Branko Simonovič po Erjavčevih navedbah opravičila zaradi slabega počutja.

Mandatarski kandidat vladne alternative Koalicija ustavnega loka in predsednik upokojencev je danes ugotavljal, da stranka enotno stoji za sklepi organov, da so v opoziciji in podpirajo njegovo kandidaturo za predsednika vlade. "V ponedeljek pričakujem, da bodo poslanci podprli mojo kandidaturo, najmanj trije so to že storili, s tem ko so prvič podpisali konstruktivno nezaupnico. Glede četrtega poslanca (Simonoviča, op. p.) pa, da je povedal, da bo glasoval tajno in ne bo ničesar podpisal vnaprej. Vendar je nekako razumeti, da bo podprl tisto, kar je v korist naše stranke," je povedal prvak Desusa.

Ko smo Simonoviča vprašali, zakaj se srečanja ni udeležil, nam je povedal, da je bil zadržan. Kako komentira pričakovanja izvršnega odbora o podpori Erjavčevemu mandatarstvu? "Težko komentiram, ker me tam ni bilo," nam je odgovoril in še dejal: "Smo rekli (štirje poslanci Desusa, op. p.), da podpiramo, da se vloži konstruktivna nezaupnica, glasovanje pa je tajno in ne bi rad nič špekuliral." Na vrhu ni bilo niti vabljenega kmetijskega ministra Jožeta Podgorška, ki že dalj časa s predsednikom stranke po naših informacijah naj niti ne bi komuniciral. Za Večer pa je svojo odsotnost pojasnil: "Ob istem terminu je bila seja vlade. Vodstvo stranke Desus zelo dobro pozna termin seje vlade, saj je že leta termin vedno enak, zato bi lahko izbrali drug termin izvršnega odbora." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta