"Dobili smo rdečo luč." Odprte kuhne ta teden še ne bo, to je razlog ...

STA, A.L.
19.05.2021 12:17
Kulinarične tržnice Odprta kuhna v Ljubljani ta teden še ne bo, so sporočili organizatorji. "Dobili smo rdečo luč zaradi še vedno veljavnega odloka, ki prepoveduje uživanje hrane in pijače v bližini prevzemnega mesta," je sporočila soustanoviteljica prireditve Alma Kochavy.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Tina Murko Gajšek

Odprta kuhna naj bi deveto sezono na Pogačarjevem trgu v Ljubljani začela v petek. Kot so organizatorji sporočili prejšnji teden, so dogajanje zasnovali kot platformo za podporo gostinstvu, ki ga je epidemija covida-19 izredno prizadela.

A so danes morali dogodek odpovedati. "Žal smo zaradi še vedno veljavnega odloka, ki prepoveduje uživanje hrane in pijače v bližini prevzemnega mesta, dobili rdečo luč, zato moramo odprtje ponovno prestaviti," je v sporočilu za javnost pojasnila Kochavyjeva.

"Vse skupaj je popolnoma nerazumljivo. Lahko nakupujemo v nakupovalnih centrih, lahko gremo v restavracijo, lahko se sprehajamo po tržnicah, lahko gremo celo v galerijo, kino in gledališče ali navijamo na športnem dogodku, a hrane si sami ne smemo odnesti do mize in je še vedno ne smemo pojesti na javni površini v bližini prevzemnega mesta," je bila kritična do veljavnih ukrepov, namenjenih preprečevanju širjenja koronavirusa.

"Namesto da bi danes v medijih in na družbenih omrežjih konkretno predstavili petkovo ponudbo, smo morali več kot 40 partnerjev iz gostinstva obvestiti, da Odprte kuhne kot platforme, ki bi lahko prispevala k okrevanju zaradi epidemije enega od najbolj prizadetih sektorjev, še ne bo," je bil razočaran tudi soustanovitelj dogodka Lior Kochavy.

Organizatorji zagotavljajo, da bodo z varnim delovanjem v skladu z zaščitnimi ukrepi začeli takoj, ko bo mogoče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta