DNS: Državljani in vlada podprite tudi medije, nekateri namreč morda ne bodo preživeli

M.R.
19.03.2020 09:53

Mediji so za državljane eden ključnih virov informacij, a nekateri morda krize ob izbruhu novega koronavirusa ne bodo preživeli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob izbruhu koronavirusa so izpostavljene tudi medijske ekipe
Sašo Bizjak

Društvo novinarjev Slovenije (DNS) poziva državljane in vlado, naj podprejo tudi medije. Ti so namreč eden izmed ključnih virov informacij o epidemiji novega koronavirusa. Ponekod že okrnjene, a obremenjene in izpostavljene ekipe novinarjev, fotoreporterjev, snemalcev in drugih medijskih delavcev delajo pod še večjim časovnim pritiskom kot v običajnih razmerah.
Številne medijske hiše so hkrati omogočile brezplačen dostop do prispevkov o epidemije novega koronavirusa, hkrati pa se soočajo z velikim izpadom dohodkov iz oglaševanja, saj so morale odpovedati prireditve in konference, hkrati se tudi v javnosti pojavljajo pozivi k umiku ali zmanjševanju oglasov.
DNS opozarja, da nekateri mediji takšnega izpada prihodkov morda ne bodo preživeli in zato potrebujejo podporo javnosti "bolj kot kadarkoli prej". "Bralce, gledalce in poslušalce vabimo, da medije po zmožnostih podprejo tudi finančno, z nakupom časopisa, digitalnih paketov in naročnin ali donacijami, da bodo še naprej lahko dobivali preverjene informacije, ki temeljijo na zanesljivih virih," so zapisali v pozivu.
Hkrati pa so vlado pozvali, naj že sprejetim ukrepom za samozaposlene delavce doda nove, ki bodo bolj učinkovito razbremenili samozaposlene, med katerimi so tudi številni novinarji. Na koncu se društvo zahvaljuje vsem, "ki že podpirate in cenite verodostojno novinarstvo".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta