Danes izkoristili že vsaj 250 turističnih bonov, ministra Počivalška je novica razveselila

K. Š., STA
19.06.2020 14:51

Na receptorskem portalu za unovčevanje turističnih bonov je bilo do 14. ure opravljenih 250 rezervacij, so za STA potrdili na Finančni upravi RS. Gospodarskega ministra Zdravka Počivalška je novica, da se boni že koristijo, razveselila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Receptorski portal za unovčevanje turističnih bonov deluje od sinoči, ob 7. uri zjutraj pa je bila danes pri enem od turističnih ponudnikov izvedena prva rezervacija bona, so povedali na Fursu. Kaj je pravzaprav "rezervacija"? Gre za to, da receptor na portal za unovčevanje turističnih bonov vnese podatke, potrebne za koriščenje bona (torej kdo ga bo koristil in v kakšni višini). Bon se nato dokončno unovči, ko se gost odjavi iz nastanitve oz. ko mu ponudnik namestitve izstavi račun. 
Novica, da se prvi boni že koristijo, je razveselila tudi ministra Počivalška. "Globoko verjamem, da je to ukrep, ki bo pomagal panogi, ki je najbolj prizadeta med vsemi panogami," je poudaril v izjavi ob 100 dneh vlade. Boni vsem prebivalcem omogočajo, da del svojega časa namenijo spoznavanju lepot Slovenije in hkrati pomagajo panogi, ki neposredno zaposluje skoraj 60.000 ljudi ter ustvari okoli 10 odstotkov bruto domačega proizvoda, je spomnil.
Počivalšek je prepričan še, da ima slovenski turizem v postkoronskem obdobju "strahovito možnost razvoja". Že doslej so namreč turistični delavci gradili podobo zelene, aktivne in zdrave Slovenije, po epidemiji koronavirusa pa so to še nadgradili s standardi odgovornega ravnanja tako za ponudnike kot za goste. "V krogu 500 kilometrov živi ogromno število ljudi, med katerimi bomo še naprej našli dobre goste," je prepričan Počivalšek. "Temelj vsega pa je, da imamo epidemiološko situacijo v Sloveniji pod kontrolo," je dodal minister in pozval prebivalce, naj se še naprej držijo priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Da bo z veseljem izkoristil svoj turistični bon pri dopustovanju v Sloveniji, je danes v izjavi za medije zatrdil tudi zunanji minister Anže Logar. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta