Boscarolova donirala gasilcem 1,47 milijona evrov. Vsak gasilec bo prejel najmanj 63 evrov

skl
02.11.2022 09:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boscarolova sta od kupnine podjetja Pipistrel doslej donirala 30 milijonov evrov, največ občini Ajdovščina, kjer ima podjetje sedež. 
Tit Košir

Ivo in Taja Boscarol sta izpolnila obljubo in 24. oktobra Gasilski zvezi Slovenije nakazala 1,47 milijona evrov. Spomnimo, da je Ivo Boscarol med požarom, ki je divjal letos na Krasu od 17. julija do 1. avgusta in zajel 3705 hektarov površin, gasilcem javno obljubil, da bo podvojil sredstva za plačilo prostovoljnih gasilcev, ki jih je obljubila vlada. Zbiranje podatkov o prisotnih gasilcih je trajalo kar nekaj časa, zato se vsem udeleženim opravičuje za čakanje na donacijo, a treba je bilo narediti koncept in legalno osnovo za nakazilo, je še zapisal Boscarol v izjavi za javnost.  

Potem ko je vlada na 17. redni seji sprejela sklep, da se za sodelujoče prostovoljne gasilske organizacije, ki so sodelovale pri gašenju požarov na območju Krasa, zagotovi 1.470.034,03 evra, to je 63 evrov na dan za vsakega gasilca, ki je delal do osem ur, oziroma 94,5 evra na dan za vsakega gasilca, ki je delal več kot osem ur, je nastala osnova za donatorsko pogodbo z Gasilsko zvezo Slovenije, ki ji je Boscarol nakazal 1.470.034,03 evra, torej enak znesek kot vlada. Po pogodbi bo prejemnica donacije sredstva razdelila med organizacije prostovoljnih gasilcev, takoj ko vrnejo podpisane pogodbe na podlagi Tabele s podatki o številu prostovoljcev, ki so sodelovali na intervenciji, in z opravljenimi urami.

"S hčerko upava, da bo tudi najina donacija v javno zdravstvo za izgradnjo zdravstvenega doma in večnamenskega intervencijskega centra s helikopterjem, ki bosta zaživela leta 2025 v Ajdovščini, pripomogla k hitrejšim intervencijam na širšem območju Primorske in preprečila požare takih razsežnosti, kot je bil ta na Krasu," je še zapisal Ivo Boscarol in dodal, da s prispevkom gasilcem zaključujeta načrtovane donacije v višini 30 milijonov evrov iz kupnine Pipistrela, ki sta jih namenila tudi zaposlenim v Pipistrelu, saj so najbolj zaslužni za njegovo tridesetletno uspešno zgodbo. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?