Boris Vezjak zaradi javnega spodbujanja nasilja vložil ovadbo zoper poslanca Dušana Šiška

M.R.
19.07.2019 12:02

Po tem, ko je tožilstvo sporočilo, da ni nihče ovadil poslanca SNS Dušana Šiška zaradi njegovih izjav na ponedeljkovi seji parlamentarnega odbora za notranje zadeve, je prijavo zoper njega spisal profesor, filozof in publicist Boris Vezjak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanec SNS Dušan Šiško
SNS

Zapisal je, da je Šiško kršil 297. člen kazenskega zakonika, ki govori o spodbujanju ali razpihovanju sovraštva, nasilja in nestrpnosti na podlagi narodnostne, rasne, verske ali etnične pripadnosti, spola, barve kože, porekla ... Vezjak nadaljuje, da je poslanec izjavo "šus v glavo" premišljeno usmeril v migranta in tako napadel pripadnika ranljive skupine, ki ustreza opisu z zakonom zaščitene manjšine. 
"Ob tem je nepomembno, ali je obstajala konkretna nevarnost za ogrožanje javnega reda in miru – sovražni govor ne more v celoti biti odvisen od tega pogoja. S svojo izjavo je izrekel grožnjo in kot poslanec, zavedajoč se svojega družbenega položaja in moči, potencialno vplival na mnenje državljanov preko številnih medijev – predvsem v neposrednem prenosu seje odbora na tretjem programu RTV Slovenija," piše Vezjak

Boris Vezjak
Osebni arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta