Anže Logar odstopa z mesta predsednika sveta SDS

L.M., A.L.
24.11.2023 18:14

V stranki SDS so potrdili, da je poslanec in ustanovitelj društva Platforma sodelovanja Anže Logar odstopil kot predsednik sveta SDS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Logar je odstopil z mesta predsednika sveta SDS.
Robert Balen

Po informacijah Dela in N1 poslanec SDS Anže Logar, ki je konec maja s somišljeniki ustanovil Društvo Platforma sodelovanja, z današnjim dnem odstopa z mesta predsednika sveta SDS. Da Logar odhaja z omenjene funkcije, so nam potrdili tudi v stranki SDS. Najvidnejši člani največje opozicijske stranke so se danes popoldne sestali na zadnji seji sveta v letošnjem letu. Logar naj bi po poročanju N1 člane sveta danes obvestil, da s te funkcije v stranki nepreklicno odstopa, medtem ko naj bi še naprej ostal član stranke in njen poslanec. Današnje seje sveta, ki je najvišji organ stranke med dvema kongresoma, se Logar ni udeležil, se je pa za svojo odsotnost predhodno opravičil.

Logar: Odprte glave so dobrodošle. Ni hujšega, kot je enoumje

Logar je za N1 potrdil, da je odstopil kot predsednik sveta SDS. Kot je poudaril, moraš kot posameznik znati oceniti, kdaj je čas za prevzem odgovornosti: "V politiki je dobro znati tudi oceniti, kdaj je prišel pravi čas, da krmilo predaš naprej. V imenu nove svežine, napredka, spremembe smeri ali preprosto zaradi notranjega občutka. Mislim, da je ta čas nastopil zdaj." Kot je dejal, mu želja po aktivnem udejstvovanju v okviru Platforme sodelovanja nalaga, da v prihodnje več pozornosti nameni kulturi dialoga v slovenskem družbenem okolju: "Različni pogledi, ki sem jih prinašal kot funkcionar stranke v notranje razprave, so zdaj naloga drugih. Odprte glave so dobrodošle, saj za dolgoročni razvoj in napredek ni hujšega, kot je enoumje. V stranki, zlasti pa v slovenski družbi."

Eva Irgl in Anže Logar ne razkrivata svojih nadaljnjih korakov.
Robert Balen

Pojasnil je še, da je od danes naprej član brez funkcije v hierarhiji stranke. "S tem marsikoga razbremenim samospraševanja o mojem delovanju." Logar je ob tem potrdil, da ostaja poslanec in del poslanske skupine SDS: "Glasoval bom za dobre predloge in se trudil v politiko prinašati zdrav razum in duh sodelovanja. Naj bo to dobrodošlo, še posebej v času, ko pri nekaterih na glasovanje vpliva celo kozmični dež."

Janša: Verjamem, da bo iz platforme nastala nova stranka

Logar je bil predsednik sveta SDS od junija 2017, da se v stranki nekaj dogaja, pa je bilo po poročanju Dela mogoče sklepati iz nedavnega intervjuja, ki ga je prvak SDS Janez Janša sredi tedna dal za Radio Ognjišče. Na vprašanje novinarke, kaj meni o Platformi sodelovanja, je Janša prvič javno spregovoril o tem, da bi iz Logarjevega društva lahko nastala nova politična stranka. "Anže Logar pravi, da je to zaenkrat samo še debata o vsebini, ampak verjamem, da bo iz te platforme nastala politična lista ali stranka. Stranka težje, lista za volitve pa lažje. In zagotovo. To bo nov faktor na naslednjih volitvah," je poudaril Janša. Odločitev Logarja, da se poslovi s funkcije predsednika sveta SDS, bi lahko nakazovala njegov prvi resnejši korak k samostojni politični poti. Spomnimo, da je Logar je v junijskem pogovoru za Večer izjavil, da je v primeru, če bi predlogi Platforme postali nesprejemljivi za SDS, pripravljen izstopiti iz Janševe stranke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta