Aleš Hojs se je (testno) prijavil v karanteno. Ministru očitajo, da mu je premier Janša naročil preveriti delo kolega Gantarja

Gr.G.
25.07.2020 09:52

Po tviterju se je minister Hojs odzval na očitke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Hojs
Andrej Petelinšek

Ko se je minister za notranje zadeve Aleš Hojs v četrtek vračal s srečanja notranjih ministrov EU na Dunaju, je na mejnem prehodu Šentilj od policistov zahteval, da mu izročijo odločbo o karanteni, piše spletni portal Necenzirirano.si. Hojs bi moral na meji počakati na odločbo in se takoj zatem odpeljati domov, kjer bi moral počakati štirinajst dni in spremljati svoje zdravstveno stanje, dodajajo. Vendar naj bi se minister še pred prejemom karantenske odločbe odpeljal proti Ljubljani, v petek pa je odšel v službo. Spletni portal Necenzurirano ministru očita, da je predsednik vlade Janez Janša zaradi nezaupanja ministru za zdravje Tomažu Gantarju, Hojsu naročil preveriti Gantarjevo delo. 
{twitter}https://twitter.com/Sind_policistov/status/1287056346194554881{/twitter}
Po tviterju se je minister Hojs odzval na očitke in zapisal, da ni s strani Janše prejel nobenih navodil, z Gantarjem pa da odlično sodelujejo. "Namen izdane testne odločbe o karanteni, ki sem jo zahteval na Šentilju, je bil zgolj to, da ocenim, ali je v postopku policije nogoče še kaj izboljšati in pospešiti," tako Hojs.
Necenzurirano piše še, da Hojs o tem "testu" pred tem naj ne bi obvestil ne vlade ne ministrskega kolega Gantarja. Testne odločbe minister tudi ne bi mogel prejeti, saj ta v predpisih ne obstaja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta