(TEST) Češki športni terenec tudi v izvedbi RS

Janez Kovačič Janez Kovačič
29.09.2019 05:24

Škodin največji športni terenec kodiaq žanje veliko tržnega uspeha, v izvedbi RS pa bo po volji tistim, ki hočejo predvsem več (dizelske) moči in so to tudi pripravljeni plačati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav ni pretirano bahaški, ne spregledaš rdečih zavornih čeljusti, drugačno masko, napis RS, pa zajetni izpušni cevi in še kakšno drugo malenkost.
Vinko Kernc

Več ni mogoče, pa ne le pri ceni. Češki športni terenec z oznako RS je v samem vrhu tistega, kar ima tovarna iz Mlade Boleslav. Recept je preskušen: najprej ponudiš avto, ki gre izjemno dobro v promet, nato dodaš kakšen sladkorček. In to je kodiaq RS.
Svojega »športnega« značaja niti ne skriva: rdeče zavorne čeljusti na vseh kolesih, nizkopresečne gume, zajetna izpuha na vsaki strani, črno zamrežena maska z napisom RS, školjkasta prednja sedeža in prav tako napisi RS, po želji športna grafika merilnikov ... Tistim, ki sicer pogledujejo za tem avtomobilom – in kljub temu da je na svetu že nekaj let, jih kar ne zmanjka – je ta stilska preobrazba očitno všeč, čeprav ni pretirano bahaška. In morda je ta nepretirana drugačnost RS od običajnih izvedenk dodaten adut.

Znotraj ga od »plebejskih« izvedenk ločita predvsem odlična prednja sedeža, če pa si nastaviš digitalne športne merilnike, je to že nekoliko drugačen svet.
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta