(TEST) BMW Z4: V rdeče-črni kombinaciji lovi poglede in zbuja pozornost

Janez Kovačič Janez Kovačič
14.09.2019 05:52

Z4 ima vsaj dvojen značaj: je navdušujoče hiter, celo oster, lahko pa je postavljač, ki so mu na pločevino pisane poletno ležerne večerne vožnje zgoraj brez.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roadster, kot se šika: platnena streha, nizka silhueta in predvsem obilo moči, ki pa ni neugledno brutalna
Vinko Kernc

Ko ti nekdo reče, vsa čast za tale avto, ne veš, kaj naj bi to pomenilo: priznanje tovarni, ker je ustvarila takšen avtomobil, ali lastniku, ker si ga je omislil. In si ga seveda lahko kupi.
Z4 je pravi roadster: dolg prednji del, razmeroma kratki previsi preko koles, kratek zadek in platnena streha. Ko je obarvan tako, kot je bil (san francisco red), pa s črnimi "dodatki" - mrežasta maska, črne odprtine za zajemanje zraka, črna izpušna cev na vsaki strani, prav tako črn zadnji difuzor in podobno -, se lahko posloviš od cestne in siceršnje anonimnosti. Definitivno avto za tiste, ki hočejo in si želijo biti opaženi.

Tudi znotraj je to pravi roadster z dvema nizko nameščenima sedežema, rahlo k vozniku zasukanim sredinskim delom in zavedanjem, da imaš na razpolago marsikaj.
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta