Svetovna prodaja avtomobilov: Marec najbolj udaril Evropo

Janez Kovačič Janez Kovačič
08.05.2020 05:00

V letošnjem tretjem mesecu je prodaja osebnih avtomobilov najbolj nazadovala na stari celini, v ZDA se je že poznal vpliv epidemije, medtem ko se Kitajska počasi pobira.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naj bo pandemija ali kaj drugega, volkswagen golf ostane najbolje prodajani avto. Dosežek, ki je vreden spoštovanja in tudi podrobne analize, kar pa je bilo verjetno že marsikje in marsikdaj storjeno …
Volkswagen

Povsem jasno in pričakovano je, da je bila marčevska prodaja osebnih avtomobilov na treh največjih trgih - evropskem, ameriškem (ZDA) in kitajskem - v globokem minusu. Po podatkih analitične družbe Jato Dynamics je Evropa (brez Rusije) doživela najgloblji padec, v ZDA je bilo nekaj manj tragično, na Kitajskem pa je že nekoliko bolj vidna luč na koncu tunela. In še: po teh podatkih je bil marca na evropskih trgih najbolje prodajani avto volkswagen golf.

Renault clio, avto, ki je zaradi nastajanja v Novem mestu deležen posebne pozornosti, je tudi marca našel precej kupcev. Naj tako tudi ostane.
Renault
Marec je pospešil prodajo hibridov različnih vrst in električnih avtomobilov, kjer gospodari tesla 3. Ali je to zgolj utrinek, ki ne bo dobil nadaljevanja v prihodnjih mesecih, se bo še pokazalo.
Tesla
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta