Prva vožnja: (Prenovljena) opel astra na naš trg prihaja novembra

Vinko Kernc Vinko Kernc
18.09.2019 05:31

Pri Oplu so štiri leta stari astri namenili zgolj drobne, skoraj simbolične kozmetične spremembe. Zato pa veliko izdatnejše – in pomembnejše – pri tehniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Opel astra: malo dela posvečenega videzu, veliko aerodinamiki in motorjem
Vinko Kernc

Pa vendarle – najprej videz. Kot rečeno, zelo malo: motorna maska je nekoliko drugačna, kromana letvica na njej simbolizira krila in se logično nadaljuje v žarometih. Preostalo gre že z roko v roki s tehniko: žarometi so odslej serijsko v običajni tehniki polni LED (matrični LED ostajajo za doplačilo), zadnje luči pa imajo zavihek, ki pomaga k aerodinamiki. A o tem kasneje.
Več novosti je zaznavnih v notranjosti. Vsi infozabavni sistemi so zdaj hitrejši in podpirajo oba operacijska sistema mobilnih telefonov, pri tem pa je najdražji (multimedia navi pro) v kombinaciji z osempalčnim zaslonom. Navigacijski sistem zdaj razume tudi govorne ukaze, po zaslugi mobilne povezave pa so na voljo razne informacije (promet, cene goriva, parkirišča) v resničnem času. Zaslon ima tudi povsem prenovljeno grafiko, astra ima po novem lahko tudi digitalni merilnik hitrosti, brezžično polnjenje telefona, ogrevanje prednje šipe, pomik pokrova prtljažnika z zamahom pod odbijačem ...

Nadgrajeni asistenčni in infozabavni sistemi, vključno z digitalnim merilnikom hitrosti pri sistemu multimedia navi pro
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta