Prodaja se je ustavila: Virusni cunami odplaknil posel z avtomobili

Janez Kovačič Janez Kovačič
17.04.2020 05:20

V letošnjih treh mesecih in marca še posebno se je prodaja osebnih avtomobilov na slovenskem trgu tako rekoč povsem ustavila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Renault clio je šel marca dobro v promet, kar je nekoliko presenetljivo, saj so bili avtomobilski saloni odprti le dober teden.
Vinko Kernc

Prodaja osebnih avtomobilov (in tudi drugih motornih vozil) je marca in tudi v letošnjem prvem trimesečju ustvarila podobo, ki ji nismo bili priča ne v času osamosvajanja ne med gospodarsko-finančno krizo pred desetletjem. Padci so izjemno globoki, toda aprilski podatki bodo še bolj katastrofalni, o tem ni dvoma. Vendar drugače v teh okoliščinah tudi ne more biti.

Po statistiki Sekcije za motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije se je marca še najbolje odrezal Mercedes-Benz, ki je v tem mesecu edini med dvajsetimi zastopniki beležil niti ne tako skromen plus.
Vinko Kernc
Letos je bila prodaja električnih baterijskih vozil zelo ugodna, pri čemer je šel v prvih treh mesecih najbolje v promet e-golf. Kaj se bo dogajalo v nadaljevanju leta, pa je seveda veliko vprašanje.
Volkswagen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta