(FOTO) Toyota corolla: Trije avtomobili, eno samo ime

Janez Kovačič Janez Kovačič
06.03.2019 05:54

Japonska tovarna je povila novo, sicer že 12. generacijo corolle, ki je na voljo kot kombilimuzina, karavan in klasična limuzina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Corolla je za japonsko tovarno zelo pomemben avto, tri karoserijske izvedenke pa nagovarjajo različno avtomobilsko publiko.
Janez Kovačič

Nič več dolgočasnih avtomobilov, je pred leti dejal prvi mož japonske Toyote, tovarne, ki je že dolgo v vrhu največjih avtomobilskih korporacij na obli in ki že desetletja vztraja pri hibridni tehnologiji. Nekako v tem duhu se je rodila nova, sicer že 12. generacija corolle, narejena na enaki osnovi kot CH-R, prius in RAV 4 (TNGA), sicer pa na voljo v treh karoserijskih variantah. In ker so se odrekli prejšnjemu imenu auris (za kombilimuzino in karavan), corolla še bolj zavzeto vlaga kandidaturo za lovoriko najbolje prodajanega osebnega avtomobila vseh časov.

Za slovenski trg bo nedvomno najbolj zanimiva corolla v kombilimuzinski izvedbi.
Janez Kovačič
V notranjosti je marsikaj odvisno od paketa opreme, je pa nova corolla v marsikaterem pogledu veliko bolj atraktivna, kot je bila.
Janez Kovačič
Janez Kovačič
Janez Kovačič
Janez Kovačič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta