(FOTO in VIDEO) Če bi Apple izdelal električni športni terenec, ali bi bil resnično takšen?

Gr.G.
01.05.2021 10:05
Ker je zadnje čase veliko govora o širitvi delovanja ameriškega tehnološkega giganta na področje avtomobilizma, se je dizajner Jan Peisert odločil oblikovati športni terenec in ga poimenoval Apple One.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters/montaža

Družbi Apple ne gre očitati, da na tržišče ne pošilja vizualno dovršenih in premišljeno oblikovanih izdelkov. Njihovi mobilniki iPhone denimo so elegantni, tanki in mnogim zelo všečni. Ker pa je zadnje čase veliko govora tudi o širitvi delovanja ameriškega tehnološkega giganta na področje avtomobilizma, precej se piše o razvoju električnega avtomobila, ki naj bi ga izdelovali skupaj s partnerji, se je dizajner Jan Peisert odločil oblikovati športni terenec (SUV), ga poimenoval Apple One in zanj pravi, da je oblika izpeljana prav iz iPhona.

Peisertove oblikovalske poteze so povzeli pri Yanko Design in zapisali, da konceptno vozilo Apple One pooseblja vse dobre Appleove vidike (in nekaj neprijetnih), ter da gre za obliko, ki je namenjena celotni družini. "Je luksuzni avtomobil, vendar ni limuzina. Gre za športni terenec, ki štirim ali več potnikom nudi veliko prostora," pišejo na spletni strani. Dimenzije avtomobila in njegovi žarometi po njihovem mnenju spominjajo na križanca med voziloma Tesla Cybertruck in Rivian SUV. Zasnova je rahlo oglata, vendar nima nobenih ostrih površin ali ravnih črt. Dizajn označujejo kot organski, značilnost pa je opaziti tudi pri neprekinjenih oblinah nekaterih Applovih izdelkov.

Ni jim všeč luknjast prednji odbijač, saj menijo, da električna vozila ne potrebujejo hlajenja motorja. Po drugi strani pa so navdušeni nad osvetljenim logotipom, ki je nekako prepoznavni znak dolge vrste izdelkov, ki so jih ljubitelji Appla izdelali po svoji predstavi. Ker ne gre za resnični 3D koncept ampak zgolj za digitalno umetnost zunanjosti futurističnega vozila, se Peisert ni posvečal notranjosti. Je pa svoje vozilo opremil z laserskimi žarometi, pa stranskimi kamerami, ki se skrijejo v notranjost vozila, ko jih ne potrebujemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta