Zelena centrala: Prenova starega hleva je šele začetek

Igor Selan Igor Selan
05.08.2018 19:36

Okrog 20 mladih iz Slovenije, Italije in Francije je z lastnimi rokami in tisoči ur prostovoljnega dela po starih metodah star razpadajoč hlev v Jurovskem Dolu spremenilo v skupnostni prostor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi so namesto poležavanja na plaži raje izbrali prostovoljno delo in iz propadajočega hleva v Jurovskem Dolu z lastnimi rokami in naravnimi materiali ustvarili skupnostni prostor.
Andrej Petelinšek

Jurovski Dol je od minulega vikenda bogatejši za nov skupnostni prostor. Iz starega kravjega hleva na kmetiji Nataše Kramberger ga je uredila skupina kakšnih dvajsetih mladih iz Slovenije, Italije in Francije, ki so sodelovali v projektu domačega društva Zelena centrala in italijanske Terraepaglie. "Gre za partnerski projekt, financiran s strani Evropske unije, v katerem so lahko sodelovali vsi, ki jih zanimajo alternativni načini gradnje z naravnimi materiali, od navdušenih samograditeljev, gladilcev zemlje in pletilcev slame. V prenovo je bilo vloženih na tisoče ur prostovoljnega dela, v katerih smo se naučili delati z zemljo, glino, slamo in drugimi naravnimi materiali ter z lastnimi rokami staro štalo, ki je komajda še stala, preuredili v prostor, ki bo na voljo vsem," je povedala Krambergerjeva.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta