Zaradi vulkana na Baliju razglasili najvišjo stopnjo nevarnosti

STA, A.L.
28.11.2017 08:51

Zaradi gostega dima in nevarnosti izbruha so podaljšali zaprtje letališča v Denpasarju za 24 ur. Letališče na otoku Lombok ponovno odprto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vulkan je v soboto izbruhnil že drugil v tednu dni.
EPA

Indonezijske oblasti so zaradi gostega pepela, ki ga bruha vulkan Agung, danes drugi dan podaljšale zaprtje mednarodnega letališča na priljubljenem letoviškem otoku Bali. Sporočili so, da zaprtje letališča v Denpasarju podaljšujejo za 24 ur, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Na posnetkih je videti ogromne črne oblake pepela, ki se dvigajo do tri kilometre visoko nad vulkanom, ki je začel bruhati minuli teden, poroča britanski BBC.

Reuters

Razglasili najvišjo stopnjo nevarnosti

Zaradi zelo velike verjetnosti izbruha ognjenika Agung so oblasti v ponedeljek na Baliju že razglasile najvišjo stopnjo nevarnosti. Okoli 100 tisoč ljudi, ki živijo v okolici, so pozvale, naj nemudoma zapustijo domove in se zatečejo na varno. Območje v krogu deset kilometrov okoli vulkana so zaprli za javnost.
Mednarodno letališče na bližnjem otoku Lombok so medtem danes znova odprli. Zaprli so ga v nedeljo zaradi oblaka vulkanskega pepela na območju.

Ognjenik miroval 50 let, v soboto pa izbruhnil že drugič v tednu dni

Oblasti so še sporočile, da je vulkan v noči na danes nadaljeval z aktivnostmi. Ponoči je bilo mogoče videti plamene, stalno so se tudi tresla tla. Po podatkih letaliških oblasti je bilo zaradi zaprtja letališča doslej prizadetih 443 poletov z in na Bali, zaradi tega je na otoku obtičalo okoli 60 tisoč potnikov.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta