Za enostavno in učinkovito rabo električnih avtomobilov

Janez Kovačič Janez Kovačič
14.11.2022 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Moon predstavlja kompleksen sistem polnilne infrastrukture - od polnilnic do inštalacij zanje.
Mediaspeed.net

Električna mobilnost niso zgolj električni ali morda elektrificirani avtomobili, pač pa kompleksen sistem polnilne infrastrukture, zasebne ali javne, in še marsikaj drugega. Prav to je bistvo blagovne znamke Moon, ki je sestavni del Porscheja Slovenije (PS). V treh letih je Moon postal ponudnik, ki tako zasebnim kot poslovnim kupcem ponuja tisto, kar omogoča enostavno in učinkovito rabo zlasti električnih baterijskih avtomobilov.

Pri PS so prepričani, da se bo električna (avtomobilska) mobilnost zgodila tako ali drugače in bo pomembna v naslednjih desetletjih. Prav zato skupaj z nekaterimi partnerji – TAB Mežica, Etrel, Amibit, Lumar – ponujajo celovite rešitve na tem področju. V Sloveniji je več kot 500 zasebnih in poslovnih uporabnikov sistema Moon, mreža 129 javnih polnilnic pa dopolnjuje možnost polnjenja avtomobilskih baterij tako fizičnim kot poslovnim partnerjem.

Kot ugotavljajo, se nekako 85 odstotkov električnih avtomobilov sedaj polni doma ali v službi, pet odstotkov pri javnih DC-polnilnicah in deset odstotkov pri javnih AC-polnilnicah. Kot je ob tem dejal direktor PS Danilo Ferjančič, je letošnji delež električnih avtomobilov pri nas okoli petodstoten, drugje, zlasti v najrazvitejših evropskih državah, je bistveno višji. Tudi zato je naloga PS "našim strankam olajšati vstop v e-mobilnost". 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?