(VIDEO) Ta seksi Korošec namerava poleti zmešati Hrvatice

Denis Živčec Denis Živčec
18.05.2017 10:51

Luka Basi, mlad Korošec, bo kot eden redkih Slovencev izkusil oder največjega hrvaškega poletnega festivala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mlad. Korošec Matej Prikeržnik je svojo misijo, postati najljubši slovenski pevec na Hrvaškem, vzel zelo zares. No, saj ne, da bi se moral pri sosedih boriti s hudo slovensko konkurenco, a dobrih pevcev vajenim Hrvatom vsega pač ni mogoče prodati. Luka Basi, kot je umetniško ime glasbenika, ki smo ga spoznali v zadnji sezoni šova Slovenija ima talent, je najprej pozornost pritegnil s sodelovanjem s hrvaških zvezdnikom Joletom ter v presenetljivo kratkem času oder delil s Severino. Zdaj napoveduje pohod na najuglednejše hrvaške festivale.

Navijač Hajduka, ki sodeluje z Raayem, je, kot eden redkih Slovencev, bil sprejet na največji poletni hrvaški pop festival - CMC v Vodicah, kjer bo nastopil v netekmovalnem, revialnem delu. Festival bo potekal med 9. in 10. junijem, kot gostje bodo barve Slovenije tam zastopali tudi Ines Erbus in Maraaya, ki bosta tokrat nastopila skupaj z BQL. Oder bodo delili z velikimi regionalnimi glasbenimi imeni, kot so Jasmin Stavros, Lana Jurčevič, Neda Ukraden, Željko Bebek, Danijela Martinović, Alen Nižetić in Magazin. Z Basijem, katerega čeden videz ni ostal neopažen niti pri sosedih, smo se pogovarjali med pripravami na veliki večer, v dneh, ko je na radijske postaje prispela njegova poletna Kombinacija.

{embed_youtube}https://youtu.be/ocUK107sVGs{/embed_youtube}


Luka, projekt osvajanja Hrvaške je očitno v polnem teku. Na steroidih. Kot novincu na slovenski sceni, da o hrvaški sploh ne govorim, se vam je uspelo uvrstiti na enega najpomembnejših hrvaških festivalov. Kako uspe Slovencu tak veliki met?

"Hehe, menda ko steroidi začnejo delovati, jih težko kaj ustavi, upam, da bo v glasbi podobno. Res je, s celotno ekipo smo delovni in ustvarjamo ter se imamo nadvse super ob vseh informacijah, ki prihajajo iz tedna v teden. Očitno je vse, kar potrebuješ za uvrstitev na CMC festival, enostavno in preprosto prava pesem. Prava Kombinacija. V to pa pri ekipi, ki me obdaja, nikoli ne podvomim. A kljub temu, da sem vedel, da sem naletel na 'zlato jamo' ustvarjalcev, si nisem niti pomisliti upal, da bo šlo tako zlahka in hitro."

Nastopili boste v revialnem delu festivala CMC. Obkroženi z velikimi imeni. Kakšen je občutek videti svoje med njimi?

"Ponavadi se držim tega, da so moji odgovori na vprašanja že iz vljudnosti daljši – a vendar: tukaj bi lahko rekel samo: izjemen! To je že blizu tega, ko si lahko rečeš, da so se ti uresničile otroške sanje. Prebrati svoje ime poleg takšnih hrvaških zvezd kot novincu na njihovem trgu je izjemno, a obenem tudi nagrada za ves trud in potrditev, da se splača tvegati in se ne ozirati na 'Ja, kaj bojo pa vendar drugi rekli?!'."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta