(VIDEO) Hrvatica, ki dela na križarki, razkrila stroga pravila obnašanja: "Če pripelješ gosta v sobo, te odpustijo"

D.Ži
28.06.2024 10:54

Dora Pletikosa nastopa v šovprogramu na eni najslavnejših ladij na svetu. Da kompleksen sistem deluje, se mora ekipa držati zelo strogih pravil obnašanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebje gostom križarjenja preprosto ne sme reči "ne". 
Profimedia

Hrvatica Dora Pletikosa (22) dela na luksuzni križarki Symphony of the Seas, ki je v lasti Royal Caribbean International. Na križarki je med številnimi zanimivostmi tudi gledališče, kjer Dora nastopa v različnih muzikalih.

Dora dela na ladi Symphony of the Seas.
Profimedia

Zaposleni na tej križarki, pa naj gre za osebje ali nastopajoče, morajo upoštevati določena pravila obnašanja. Dora je na svojem TikTok profilu povedala, katerih pravil nikakor ne smejo kršiti.

@dorapletikosa Odgovor korisniku @straca tela Pišite mi što još želite da snimim na mom plovećem domu!! 🏡🥰 #cruiselife #cruising #cruisetok #kruzer #suitelifeondeck #balkan #croatiangirl #balkangirl #brod #kazaliste #balkanfyp #balkantiktok ♬ original sound - Dora na kruzeru 🚢⚓️🌊

"Nikjer na ladji ne smemo nositi kavbojk. Brez druženja z gosti. Ne smeš zamuditi na ladjo, ker ta potem odpluje brez tebe. Redko dobimo hrano po deveti uri zvečer, razen če želiš jesti pico," pove v videu.

Zaposleni na križarki morajo opraviti varnostno usposabljanje in vse goste podučiti, kako ravnati v nujnih primerih.

"Vsakemu gostu moraš znati pomagati. Karkoli te kdo vpraša, moraš to znati. Ne moreš mu reči ne. Če česa ne znaš, mu moraš reči, samo počakajte tukaj, bom nekoga poklicala," pravi Dora.

@dorapletikosa Odgovor korisniku @putoskitalica ali konobarica koja je stala na put dok pjevamo 😂 lol #singing #performer #kruzer #cruise #musicaltheatre #theater #royalcaribbean #cruiseshiplife #crew #balkantiktok #balkanfyp #balkan #croatiangirl #workandtravel #workoverseas #symphony #grwm #pjevanje #nastup #spremitesesamnom #doranakruzeru #roomtour #makeup #sminka ♬ original sound - Dora na kruzeru 🚢⚓️🌊

Kršitve nekaterih pravil hitro pripeljejo do izgube službe. Ne smejo se družiti z gosti. "Takojšnja odpoved, če v sobo pripelješ gosta. Če imaš prijatelje v drugih šovih, ne smeš priti na njihovo predstavo, sedeti v prvi vrsti in jih gledati. Če hočeš biti v zvezi z enim od zaposlenih, se s to osebo ne smeš držati za roke v prostorih, kjer so prisotni gostje," je dejala. Nastopajočim sicer ni potrebno nositi tablic z imeni, vsi ostali pa jih morajo nositi, saj se sicer hitro znajdejo v težavah. 

@dorapletikosa Odgovor korisniku @lorenamaki7 tour trgovine za posadu! tko ide u shopping sa mnom 😌 #shopping #shop #slopchest #slops #trgovina #tour #roomtour #doranakruzeru #dorapletikosa #balkantiktok #balkanfyp #balkan #croatiangirl #shiplife #crewlife #crewmember #royalcaribbean #symphonyoftheseas #spending #pare ♬ original sound - Dora na kruzeru 🚢⚓️🌊

Nastopajoči imajo, pravi, pogodbe na križarki za 11 mesecev. "Pravila so zelo stroga. Pred prvim nastopom smo morali poslati sliko, kako bomo videti vsakič. Zato moram vsak teden poustvariti ta videz," je povedala. Avdicija za nastopajoče je zahtevna, saj se nanjo vsakič prijavi veliko ljudi.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta