(VIDEO) Bi se kar iz pisarne potopili v morje pred Piranom?

B.P.
02.07.2018 12:06

Nedaleč stran od Rta Madona leži tudi najgloblja točka Tržaškega zaliva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko ribe zaplavajo pred nami ...
Podvodna kamera

Zadeva ni nova, pride pa prav, če ste v službi in pogrešate morje oziroma odštevate dneve do težko zasluženega dopusta. Enostavno kliknite na spletno povezavo podvodne kamere Morske biološke postaje Piran in si prenos nastavite na celozaslonski način. Še nasvet: če se prenos dogajanja pod vodo ne vključi avtomatsko, morate dvakrat klikniti na pavzo. 
"Vabljeni k ogledu morskega življa pod vodo, v živo, v zavarovanem območju naravnega spomenika Rt Madona v Piranu," so nas dolgo prek svetovnega spleta vabili na piranski morski biološki postaji. Rt Madona ali piranska Punta je skrajni zahodni konec polotoka, na katerem leži Piran, v Tržaškem zalivu pa razmejuje Koprski in Piranski zaliv. Nedaleč stran od Rta Madona leži tudi najgloblja točka Tržaškega zaliva (37,25 metra), imenovana podovodni Triglav ali Piranska buža.
Podvodna kamera naj bi bila postavljena okoli pet metrov globoko, v kadru pa lahko trenutno vidite dva leščurja, če ste potrpežljivi, pa lahko opazite tudi najrazličnejše ribe (ušate, ciplje, salpe, fratre, špare, črnike, pisanice, glavače ...), rakce in še vrsto drugih bitij. Podvodno kamero je pred leti poškodovalo neurje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta