Velenjska plaža že sedmič naj naravno kopališče

ŠTR
11.10.2024 10:00

Velenjska plaža je tudi letos osvojila prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč v akciji Naj kopališče 2024

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letos so razširili vodni park, s čimer je postal eden največjih v Sloveniji.  
Mov

V tradicionalnem izboru, ki ga organizira RTV Slovenija, je bila Velenjska plaža že sedmič razglašena za najboljše naravno kopališče po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev. Velenjska plaža jih je navdušila z urejenostjo, čistostjo, brezplačno uporabo številnih ležalnikov in senčnikov, urejenimi lesenimi in travnatimi površinami, razširjenim vodnim parkom ter prijaznim osebjem. Tako kot v številnih priložnostih za vodne športe in rekreacijo so obiskovalci uživali tudi v koncertih, animacijah za otroke, pestri gostinski ponudbi in sproščenem vzdušju ob vodi.

"Letos je Velenjska plaža, ki je najbolj obiskana turistična točka v občini, zabeležila rekorden obisk z več kot 120 tisoč obiskovalci. V Velenju bomo v naslednjem letu namenili več kot pol milijona za nadgradnjo turistične infrastrukture. Med drugim bodo urejeni nova urbana oprema, dostopi za gibalno in senzorno ovirane, digitalizacija ponudbe ter petzvezdična doživetja, ki bodo izboljšala možnosti za aktivno preživljanje časa," ob tem že napoveduje Mestna občina Velenje.

Akcijo Naj kopališče organizira RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija. V poletni sezoni 2024 so ocenjevalci obiskali kopališča po Sloveniji in preverjali njihovo urejenost, ponudbo in splošno zadovoljstvo obiskovalcev. K temu je pripomoglo, da je Zavod za turizem Šaleške doline s partnerji kopalno sezono popestril z raznolikim kulturnim, zabavnim in športnim programom. "Poletne nedelje so bile posebej namenjene družinam, ki so lahko uživale v animacijah, športnih igrah in bogati kulinarični ponudbi. Skladno z vizijo, da postanemo najbolj prijazna destinacija za družine v Sloveniji," dodajajo z Mestne občine Velenje.

Letos je bil razširjen vodni park, s čimer je postal eden največjih v Sloveniji, varnost pa so zagotavljali reševalci z novega reševalnega stolpa. Kakovost vode so stalno spremljali in javno objavljali, vsi rezultati pa so potrdili, da voda ustreza merilom za kopanje, še zagotavljajo na občini. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta