(VEČEROV IZLET) Raj na Zemlji vas pričakuje! Sončni Maldivi niso samo za medene tedne

Sonček in Večer
16.10.2024 17:34

Doma bodo decembra dolgi zimski večeri, na Maldivih pa neskončne, s soncem obsijane peščene plaže in kristalno čisto turkizno modro morje. Niso samo za medene tedne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Povsem jasno je, zakaj so Maldivi za mnoge sanjska destinacija. Res je tako lepo. Brez filtra.
Sonček

Potovanje na Maldive je sanjska izkušnja, ki ponuja popoln pobeg v rajske kraje sredi Indijskega oceana. Ta čudoviti arhipelag, sestavljen iz več kot tisoč otočkov, slovi po belih peščenih plažah, kristalno čistem morju in letoviščih, ki so sinonim za razvajanje in sprostitev. Čeprav so Maldivi znani predvsem kot destinacija za medene tedne in luksuzne počitnice, ponujajo mnogo več – od bogatega podvodnega sveta za potapljače in ljubitelje snorkljanja do bogate lokalne kulture in edinstvene gastronomije, ki ju je vredno raziskati.

Še posebej privlačno je na Maldive potovati decembra, saj se takrat tam začne suha sezona. Ta mesec prinaša stabilno in sončno vreme, z minimalno možnostjo padavin, kar je idealno za raziskovanje plaž, uživanje v vodnih športih in raziskovanje čudovitega koralnega grebena. Poleg tega se v prvi polovici decembra izognete glavni turistični sezoni, saj mnogi obiskovalci raje pridejo med božičnimi in novoletnimi prazniki, kar vam omogoči bolj sproščeno izkušnjo. V tem članku bomo odkrili najboljše, kar Maldivi ponujajo, ter delili nasvete za nepozabno potovanje na ta eksotični košček sveta.

Več informacij o potovanju najdete TUKAJ. 

1. dan, 7. 12.: LJUBLJANA–ISTANBUL–MALE (19:20-12:35+1)

Zvečer se bomo zbrali na ljubljanskem letališču in pospravili zimska oblačila. Poleteli bomo proti Istanbulu, tam pa prestopili na let na Maldive.

2. dan, 8. 12.: MALE–RASDHOO

Ko bomo pristali na Maldivih, bo predvidoma poldne. Hitro se bomo navadili na poletne temperature, se vkrcali na čoln in se odpeljali na naš otok. Na otoku Radshoo bivajo domačini, zato bomo imeli idealno priložnost občutiti in raziskati tudi njihov način življenja. Nastanili se bomo v sobah in uživali v prvem prostem popoldnevu, se kopali in raziskovali otok. Zvečer se bomo zbrali na večerji in uživali v topli tropski noči. Nočitev.

Čeprav so Maldivi znani predvsem kot destinacija za medene tedne in luksuzne počitnice, ponujajo mnogo več.
Sonček

3.-8. dan, 9. 12.-14. 12.: POČITNICE Z IZLETI NA MALDIVIH

Dnevi si bodo podobni, a vseeno različni. Po zajtrku bomo aktivni, kot bo komu ustrezalo. Maldivi so izjemni zaradi možnosti potapljanja in snorkljanja (potapljanja na dah z dihalko), ki sta odličen način za opazovanje osupljivega podvodnega sveta. V ceno programa sta vključena dva izleta s čolnom: enkrat se bomo odpeljali na okoliške koralne grebene, kjer si bomo privoščili zabavno in vznemirljivo raziskovanje podvodnega sveta, drugič pa na bližnji peščeni otok s potopljenimi sipinami, kjer sta kopanje in potapljanje še posebej nepozabna izkušnja. Ta dan bo poskrbljeno tudi za kosilo. Možnosti za izlete in doživetja je še veliko. Nekaj jih lahko rezervirate vnaprej z doplačilom (potapljanje na dah z želvami, morskimi psi, obisk otoka Thodoo), pri rezervaciji drugih vam bo na pomoč priskočil slovenski predstavnik na potovanju. Nekateri izleti so namreč odvisni od gibanja živali (mante) in zasedenosti turističnega resorta. Ob večerih se bomo družili na večerjah in sprehodih ter nato uživali v toplih decembrskih nočeh.

9. dan, 15. 12.: MALE–ISTANBUL

Zadnji dan na Maldivih bo po zajtrku še vedno ''tropski''. Zaradi poznega leta bo namreč še dovolj časa za kopanje ali zadnje nakupe spominkov. Predvidoma popoldne nas bo čoln odpeljal proti letališču, kjer se bomo zvečer vkrcali na nočni let prosti Istanbulu.

10. dan, 16. 12.: ISTANBUL–LJUBLJANA (8:05-8:25)

Z jutranjim letom se bomo iz Istanbula vrnili v Ljubljano. Domači bodo že komaj čakali, da jim povemo in pokažemo, kako smo preživeli december in kako živijo prebivalci na Maldivih.

Prijetno, sproščeno in povezano z naravo. Na Maldivih utrujena duša hitro najde svoj mir. 
Sonček
Spektakularni tudi pod gladino. Maldivi so izjemni zaradi možnosti potapljanja in snorkljanja.
Sonček

 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta