Večerov izlet: Poletna Toskana z nepozabnim koncertom Andrea Bocellija

17.04.2023 06:00

Doživite vrhunec poletja v eni najslikovitejših evropskih pokrajin, zibelki renesančne kulture in umetnosti, na nepozabnem spektaklu pod zvezdnatim nebom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Značilna veduta Firenc s kupolo stolnice na desni
Shutterstock

Dragi Večerovi popotniki, vabimo vas, da vrhunec letošnjega poletja doživite z nami. Kaj je lahko lepšega za ljubitelje umetnosti, kulture in vsega lepega, kot poslušati koncert svetovno znanega tenorista Andrea Bocellija v njegovi rodni Toskani, eni najslikovitejših evropskih pokrajin? Na edinstvenem prizorišču na prostem, imenovanem Teatro del Silenzio, v Bocellijevem rojstnem kraju Lajatico boste doživeli čaroben večer pod zvezdami, ki si ga boste zapomnili za zmeraj.

Katedrala v Firencah
Shutterstock

Toda to bo le češnja na toskanski torti. V štirih dneh potepanja po Toskani se bomo naužili bogatih zakladov toskanske umetniške zapuščine. Deželo zaznamuje največja koncentracija renesančne umetnosti in arhitekture, tamkajšnji muzeji in galerije hranijo številne najdragocenejše umetnine na svetu, Firence pa pogosto imenujejo kar umetniška palača Italije. V Toskani so živeli in ustvarjali Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Donatello, v srednjem veku in renesansi pa so v regiji delovale kar štiri umetniške šole. Dediščino bogatega snovanja lahko občudujemo še danes, ne le v muzejih, temveč tudi v cerkvah in na ulicah mest in vasi.

Seveda pa si bomo poleg hrane za dušo privoščili tudi pristne italijanske kulinarične mojstrovine, ki pričajo o njihovi kulinarični samozavesti. Italijani so preprosto gotovi, da je njihova gastronomija vrhunska, zato lahko ure in ure uživajo v obrokih, med katerimi radi klepetajo s sorodniki in prijatelji. Večja ko je družba, prijetnejše je doživetje. Nekaj tega vzdušja bomo lahko užili tudi sami na večerjah v lokalnih restavracijah, kjer bomo uživali v prijetnih temperaturah poletnih noči.

Palazzo Vecchio, mestna hiša v Firencah
Shutterstock
REZERVIRAJTE TUKAJ

Program potovanja

1. dan, 26. julij: SLOVENIJA–FIRENCE–MONTECATINI TERME

(večerja, nočitev)

Na potovanje se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora. Pot nas bo peljala mimo Benetk in Bologne proti Firencam. Rojstni kraj renesanse, Michelangelovega Davida, da Vincijevih mojstrovin in Botticellija nas bo čakal, da se nam predstavi. Tu je bila aktivna rodovina Medičejcev, ki so se zraven bankirskih poslov zelo dobro spoznali tudi na umetnost, za kar smo jim danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače, od cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici, do Stolničnega trga, ki ga krasijo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se vzdiguje 85 m visoko, in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili na obrežje reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od 1593. leta. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V zgodnjih večernih urah bomo nadaljevali vožnjo do kraja Montecatini Terme. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

Montecatini Terme je znan po vrelcih mineralne vode.
Shutterstock

2. dan, 27. julij: LUCCA–LAJATICO

(zajtrk, kosilo)

Po zajtrku se bomo ustavili v Lucci. Nobeno drugo italijansko mesto ni tako umirjeno. Znotraj njenega obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Lucca je mesto, ki prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote in zglednosti. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti. Po ogledu in osvežitvi se bomo vrnili do hotela, se okrepčali s kosilom in se kasneje v spremstvu lokalnega predstavnika odpravili med toskanske griče do rojstnega kraja italijanskega tenorista Andrea Bocellija. Na poti se bomo ustavili na turistični kmetiji/posestvu, kjer bomo degustirali vino in se okrepčali z lokalnim prigrizkom. Spektakularni Bocellijev koncert bomo doživeli na odprtem prizorišču, do katerega se bomo zapeljali z lokalnim prevozom in se sprehodili po serpentinasti poti (prib. 1,5 km). Kmalu po polnoči se bomo vrnili do hotela. Nočitev.

Piazza dell'Anfiteatro v Lucci
Shutterstock
Andrea Bocelli
Shutterstock

3. dan, 28. julij: PIETRASANTA

(zajtrk, večerja)

Tokrat bomo imeli umirjen dopoldan. Izkoristili ga bomo za sprehod po mestecu Montecatini Terme, uživali v kavici in prostem času. Morda se bo kdo odločil za obisk termalnega kompleksa. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo z avtobusom odpeljali do kraja Pietrasanta. Čudovito srednjeveško mestece nas bo očaralo s svojimi uličicami, galerijami, trgovinicami, bari, restavracijami … Je mesto marmorja, izjemna arhitektura in kiparska dela so vidni tudi v katedrali. Da bomo doživeli živahen utrip mesta, bo večerja ta dan v lokalni restavraciji. Povratek v hotel, nočitev.

Glavni trg v mestu Pietrasanta
Shutterstock

4. da, 29. julij: MEDIČEJSKA VILA–SLOVENIJA

(zajtrk)

Po zajtrku nas bo vožnja najprej pripeljala do ene najlepših medičejskih vil – Petraie. Leži sredi romantičnega vrta na vzpetini s panoramskim razgledom na Firence. Čari vile nas bodo zagotovo ponesli v nekdanje čase, saj so poslikano stopnišče, dvorana gobelinov in glasbena dvorana resnično impresivni. Navdušeni bomo tudi nad vrtom s cvetličnimi gredami in nasadi agrumov. Po ogledu in osvežitvi se bo vožnja z vmesnimi krajšimi postanki nadaljevala proti Sloveniji, kamor bomo prispeli do večera.

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, 3x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v predvidenem hotelu Montebello ***, 2x večerjo, 1x kosilo, degustacijo vina z lokalnim prigrizkom, zunanje oglede po programu, ogled koncerta Andrea Bocellija v Gledališču Silenzio Lajatico (neoznačena sedišča), sprehod po vrtu medičejske vile, vodenje in organizacijo potovanja.

CENA: 625 €

PROMOCIJSKA CENA (do preklica, pri najmanj 40 potnikih): 545 €

REZERVIRAJTE TUKAJ

• najmanjše število potnikov: 24

• doplačilo za enoposteljno sobo: 90 €

• vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji)

• obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 9 €

Doplačilo za manjšo skupino:

pri udeležbi najmanj 32 oseb 20 €

pri udeležbi najmanj 24 oseb 40 €

Vstopna mesta:

Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

Ponte Vecchio, Stari most čez reko Arno v Firencah
Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta