Umrl je pevec skupine Šukar

STA, M.R.
29.09.2024 18:20

Nepričakovano je umrl pevec skupine Šukar Igor Misdaris, je na družbenem omrežju Facebook sporočila skupina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Misdaris 
Igor Napast

"Tvoje roke ne bodo več izvabljale divjih ritmov iz tvoje bugarie ... za vedno je utihnil tvoj prodoren glas, ki je polnil dvorane ... ne moremo še povsem dojeti. Še manj razumeti. Kjerkoli že zdaj si, ostajaš v naših srcih. Z nami. Tvoje veliko srce, baro ilo ... te je izdalo," so med drugim zapisali.

Igor Misdaris je pred nastankom Šukarjev igral v zasedbi, ki je prirejala večere ciganske poezije in glasbe z Markom Hrenom. Repertoar Šukarjev pa obsega glasbo Romov iz vse Evrope, kjer so zaradi raznolikosti načina življenja v različnih okoljih in zaradi vpliva različnih narodov ustvarili pestro glasbeno izročilo. Skupina zbira zapisane, posnete in tudi ustno prenesene pesmi ter jih predela na svoj način, piše portal MMC.

Kot dodaja MMC, so Šukarji nase med drugim opozorili s ploščami Ciganska duša, Amaro dive, Mentol bonbon (z Zoranom Predinom) in Čhaie. Sodelovali so pri dveh ploščah Vlada Kreslina, eni Roberta Magnifica ter v filmu Outsider režiserja Andreja Košaka. Na albumu En concert so skladbe, ki so jih posneli v živo na dveh koncertih v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, kot gostje so z njimi muzicirali Oto Pestner, Momčilo Bajagič - Bajaga, Jadranka Juras, Saša Olenjuk, Vesna Zornik in drugi. Leta 2020 so izdali popolnoma avtorski album z desetletno genezo Baro ilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta