Telemachovo omrežje 5G med najboljšimi na svetu

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
16.03.2023 12:00

V nedavnem poročilu 5G Global Awards podjetja Opensignal je slovenski operater med zmagovalci v kategoriji za najboljšo video izkušnjo v omrežju 5G.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Telemachovo omrežje 5G sodi med najboljše na svetu
Arhiv naročnika

Telemachovo omrežje 5G sodi med najboljše na svetu. To je pokazala analiza podjetja Opensignal, vodilnega globalnega ponudnika neodvisnih analiz in podatkov o uporabniških izkušnjah v omrežjih*. Telemach Slovenija je eden od zmagovalcev (Global Winner) za najboljšo video izkušnjo v omrežju 5G na svetu. Prav tako se je v kategorijah hitrost prenosa podatkov do uporabnika (5G Download Speed) in izkušnja igranja iger (5G Games Experience) v omrežju 5G uvrstil med vodilne na svetu (Global Leader) ter izstopal kot najuspešnejši med slovenskimi mobilnimi operaterji.

Pri enem največjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev se lahko pohvalijo z novim mednarodnim dosežkom, tokrat na področju omrežja sedanjosti in prihodnosti – 5G. Meritve, ki jih je lani opravilo podjetje Opensignal, so pokazale, da Telemachovi naročniki uživajo v eni najboljših video izkušenj v omrežju 5G na svetu. Rezultati odražajo razmerje med kakovostjo slike, časom nalaganja videa in zakasnitvijo ter izkušnjo resničnih uporabnikov.

Telemachovo omrežje 5G se je med vodilne uvrstilo tudi pri izkušnji igranja iger in v kategoriji hitrosti prenosa podatkov do uporabnika (download), pri kateri je bil poudarek na merjenju tipičnih vsakodnevnih hitrostih, ki jih uporabnik izkusi v mobilnih podatkovnih omrežjih operaterja.

Predsednik poslovodstva družbe Telemach Slovenija je na sejmu MWC v Barceloni prejel laskavo nagrado.
Arhiv naročnika

V štirih letih število mobilnih uporabnikov pri Telemachu naraslo za četrtino

Kakovost Telemachovih storitev in ponujena celostna izkušnja med slovenskimi uporabniki ne ostajata neopaženi, saj je podjetje že vrsto let najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. V zadnjih štirih letih se je denimo število Telemachovih uporabnikov povečalo kar za 25 odstotkov, kar je prineslo močno povečan prenos mobilnih podatkov, pri čemer gre seveda tudi za spremenjene navade uporabnikov. Ti prenašajo vedno več video vsebin v kakovosti HD, vedno več je ponudnikov pretočnih vsebin in zanimanja zanje, izjemno hitro narašča uporaba aplikacij itd.

Ker se na spreminjajoče se navade uporabnikov pri Telemachu nenehno odzivajo, v zadnjih letih večji del investicij usmerjajo prav v nadgradnjo svojega mobilnega omrežja, kamor sodi tudi gigabitno mobilno omrežje prihodnosti 5G.

*Nagrade Opensignal – 5G Global Mobile Network Experience Awards 2022, temeljijo na podlagi neodvisne analize meritev v mobilnih omrežij, ki so potekale v obdobju od 1. januarja do 29. junija 2022. Avtorske pravice 2023 Opensignal Limited.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?