Stevardesa na luksuzni ladji: Ne morete si predstavljati, kaj vse bogataši zahtevajo. Pohvalila se je z rekordno napitnino

ZaB
28.07.2022 10:41

Hrvatica Martina Drežančić dela na 48-metrski jahti, kjer zna delavnik trajati tudi do 16 ur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dubrovnik
Profimedia

"Eden je za zajtrk zahteval jajca kokoši, ki so se prehranjevale izključno z deževniki, in želel je maksimalni delež proteinov," je o čudaških željah in kapricah bogatih gostov na luksuznih superjahtah za rubriko Potovanja v britanskem Daily Mailu pripovedovala Hrvatica Martina Drežančić, več hrvaških medijev pa je povzelo.

Martina je dve leti stevardesa na 48-metrski jahti, ki sprejme do 22 gostov, delavnik osebja pa zna trajati tudi do 16 ur. Pluje izključno po Jadranu, gostom pa ponuja kinodvorano, telovadnico, bazen ... Za tedenski najem so tisti s predebelimi denarnicami pripravljeni odšteti vrtoglavih od 80 do 100 tisoč evrov.

Pravi, da je za to službo potrebna vojaška disciplina. Pohvalila se je tudi z rekordno napitnino: 10 tisoč evrov v gotovini. O širokosrčnežu je seveda ostala skrivnostna.

Ljubezenska zapletanja med osebjem strogo zavrača. "Romanca bi lahko vplivala na delovno ozračje. Če odpustite enega člana posadke, bo odšel tudi njegov fant ali punca. V višku sezone pa si izgube dveh delavcev ne morete privoščiti."

Iskanje delavcev, ki se bodo dobro razumeli med seboj in funkcionirali kot ekipa, to je pri tem delu najtežje, pravi Martina, "ker če dva človeka vržete morskim psom, eden ne bo ostal živ, drugi bo pa odplaval naprej z njimi". "Najmanj šest mesecev je 12-članska posadka skupaj. To ni niti malo preprosto."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta