Spremljajte krvni sladkor brez bolečega vboda v prst

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
25.09.2024 13:31

Spoznajte FreeStyle Libre 2, edini sistem za merjenje sladkorja s senzorjem, ki rezultate odčita vsako minuto.3

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Ste vedeli, da je sladkorna bolezen ena najpogostejših kroničnih nenalezljivih bolezni? Ker se število bolnikov iz leta v leto samo še povečuje, ji mnogi pravijo tudi bolezen sodobnega časa. Potrjena diagnoza močno vpliva na vsakdanje življenje sladkornega bolnika, saj zahteva prilagoditev življenjskega sloga in redno spremljanje nivoja sladkorja v krvi.

Poznamo dve vrsti sladkorne bolezni. Pri tipu 1 trebušna slinavka nenadoma ali vsaj hitro popolnoma neha izločati inzulin, pri tipu 2 pa se izločanje inzulina nekaj časa še ohrani, vendar je njegov vpliv na potovanje glukoze v tkiva bistveno manjši. Sladkorna bolezen tipa 2 je namreč tista, ki se pojavi v kasnejših obdobjih človekovega življenja in to zaradi nezdravega življenjskega sloga. Hiter tempo življenja je dandanes velikokrat neizogiben in pogosto vodi k stresu in nezdravim obrokom. Da ohranimo mirno kri, je priporočljivo, da si na vsake toliko časa izmerimo nivo krvnega sladkorja. Redno spremljanje sladkorja – vsak dan, večkrat na dan – pa je izrednega pomena predvsem za tiste, ki so že zboleli za sladkorno boleznijo.

Zakaj bi zbadali, če lahko preprosto odčitate?

Za bolnike je nujno, da izvajajo redne meritve, saj se lahko na podlagi podatkov o ravni krvi lažje odločimo glede prehranjevanja, gibanja in drugih dejavnikov, ki vplivajo na raven glukoze. Ker zna biti postopek meritve precej naporen, predvsem pa boleč, je podjetje Abbott razvilo alternativo merjenju sladkorja v krvi – aplikacijo FreeStyle Libre.

Kako deluje FreeStyle Libre 2?

Sistem FreeStyle Libre 2 je nadgradnja enega najbolj priljubljenih sistemov za spremljanje glukoze v krvi. Sistem deluje s pomočjo majhnega senzorja, ki ga bolnik enostavno in neboleče namesti na zadnji del nadlakti in je tam ves čas – tudi med tuširanjem in kopanjem2. Senzor rezultate odčita vsako minuto3 in te podatke samodejno pošilja v aplikacijo LibreLink na mobilnem telefonu. To pomeni, da lahko bolnik kadarkoli preveri raven krvnega sladkorja brez bolečega zbadanja v blazinico prsta.1

Boljši vpogled v nihanje krvnega sladkorja skozi dan

Aplikacija FreeStyle Libre 2 lahko pošilja alarme v primeru, da vrednosti sladkorja v krvi presežejo določene meje, kar omogoča pravočasno ukrepanje in preprečevanje resnih zapletov. Na voljo je tudi LibreView, sistem v oblaku, ki podatke pošilja zdravniku. S takšnim odčitavanjem ima zdravnik stalni vpogled v trenutno raven krvnega sladkorja in lahko na daljavo spremlja stanje svojih bolnikov ter prilagaja zdravljenje.

Premaknite se iz negotovosti v svet boljšega razumevanje in nadzorovanja sladkorne bolezni. Sistem FreeStyle Libre 2 je največkrat priporočen sistem za merjenje sladkorja, saj ga je izbralo že več kot 5 milijonov uporabnikov!

1Zbadanje v prste je potrebno, če odčitki ne ustrezajo simptomom ali pričakovanjem.

2Senzor je vodoodporen v vodi do 1 metra (3 čevlje) za največ 30 minut. Ne potapljajte se dlje kot 30 minut. Ne sme se uporabljati nad 3048 metri (10.000 čevljev).

3Haak, T. Diabetes Ther. (2017): https://doi.org/10.1007/

Slike so ilustrativne narave in ne predstavljajo resničnih pacientov ali podatkov. Ohišje senzorja, FreeStyle, Libre in sorodne blagovne znamke so znamke podjetja Abbott. © 2024 Abbott.  ADC-98753 v 1.0

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.