Športne investicije v Mariboru: Od fitnesa do zahodne tribune

Igor Selan Igor Selan
04.01.2018 17:41

Maribor namerava kot evropsko mesto športa 2018 letos posebno pozornost nameniti naložbam v športno infrastrukturo. Dvorana Tabor je po 30 letih prišla do nove fitnes opreme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Andrej Fištravec verjame, da nova oprema za fitnes ni zadnja letošnja športna investicija.
Igor Napast

Dvorana Tabor je bogatejša za novo opremo in trenažerje v prostorih za fitnes. Športne objekte Maribor (ŠOM), ki dvorano upravljajo, je investicija stala 73 tisoč evrov, pri čemer je 30 odstotkov denarja zagotovila državna Fundacija za šport. Nova oprema bo v pomoč mariborskim športnikom tudi v prihodnje, ne nazadnje jo uporabljajo Odbojkarski klub Maribor, Železničarsko košarkarsko društvo, Rokometni klub Maribor Branik in oba atletska kluba, prav tako pa tudi dijaki srednjih šol, ki imajo v dvorani športno vzgojo.
"Nova oprema je za nas velika pridobitev, prejšnji fitnes je bil namreč star že 30 let. Zdaj imamo devet novih trenažerjev za velike mišične skupine, imamo olimpijske ročke, proste uteži, klopi ..., deloma smo obnovili tudi prostor, blazine pa še pridejo," je povedal Robert Herga, vodja programov pri ŠOM.

Fitnes naprave so preizkusili tudi mariborski odbojkarji.
Igor Napast

Z manjšim gradbiščem podaljšali gradbeno dovoljenje

Zadovoljstvo nad prvo letošnjo investicijo v športno infrastrukturo, je izrazil tudi župan Andrej Fištravec: "Maribor je letos evropsko mesto športa, naziv, ki ga želimo izkoristiti v promocijskem smislu, da Maribor čim bolj utrdimo na evropskem zemljevidu kot mesto, kamor je vredno prihajati ali tu preživljati čas zaradi športa in v turističnem smislu."

Župan Andrej Fištravec verjame, da nova oprema za fitnes ni zadnja letošnja športna investicija.
Igor Napast

Fištravec: Zahodna tribuna še letos

Ob robu otvoritve novega fitnesa je župan Fištravec napovedal še več letošnjih investicij v športne objekte. Kljub temu, da je občina zaradi previsokih ponudb morala ponoviti razpis za prenovo srednjega bazena v kopališču Pristan, je Fištravec optimističen, da bo okrog pol milijona evrov vredna obnova vseeno končana še letos. Enako je optimističen za Mariborski otok, čeprav se je pokazalo, da po dveh letih priprav na projekt na občini niso razčistili niti tega, kdo je lastnik parkirišča pred mostom. Kot se je pokazalo, si namreč zemljišče na levem bregu Drave lasti državni Sklad kmetijskih zemljišč: "Za Otok urejamo papirologijo, z ministrstvom za okolje in prostor se še pogajamo o možnosti celoletnega obratovanja, kar je pomembno z vidika zasebnega vlagatelja. Kdo je lastnik parkirišča, pa še raziskujemo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta