Službena božična zabava je minsko polje

Denis Živčec Denis Živčec
17.12.2016 15:45
Decembrska druženja s sodelavci. Blagoslov in prekletstvo hkrati. Tako zabavna so, a hkrati tudi pravi poligon osebne trdnosti. S temi nasveti se boste brez rdečice na obrazu lahko v pisarni prikazali tudi v ponedeljek
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Britanci veljajo za velike pivce in so po porabi alkohola na devetem mestu. 

Dobrodošli na službeni božični zabavi. Pripravljeni, da v naslednjih urah naredite vrsto reči, o katerih se bo po pisarni šepetalo še naslednjih 365 dni? Za začetek, stran od omele. Najbolj atraktivna oseba v pisarni stoji pod vejico bele omele, kakor so nas naučili hollywoodski filmi, in spontano se v vas prebudi želja, da bi stopili do nje in jo strastno poljubili. Nikar. In nikakor ne pred očmi katerega od nadrejenih. Pod omelo stoječa oseba morda ne bo tako vesela, da ste nanjo planili prav vi, zato ob upiranju, ki bo sledilo približevanju vaših ustnic, vse skupaj izpade precej nespoštljivo. Zadnja stvar, ki so jo želite, je na šefih pustiti vtis, da ne znate krotiti svojih hormonov. Le vejica omele, kozarček preveč in nekaj osamljenosti zadostujejo, da se sproščen večer zaključi z jokom, hudo zamero in govoricami o spolnem nadlegovanju. Je treba dodati, da je ob vsem tem parkelj odnesel tudi vaše napredovanje? Četudi v prostoru ni bele omele, nikar ne iščite priložnosti, ko bi se lahko dotaknili gosta ali gostje, na katero ste vrgli oko. Sploh, če niste povsem prepričani, da je oseba resnično samska. Lahko, da je to šefova žena, hči ali pa oseba, s katero ima kateri od vaših nadrejenih skrito razmerje. Z neprimernim dotikanjem boste izpadli obupano ter jih nekaj spravili v zadrego.

Velika lakota

Naslednja mina: ruski bife. Vsi imamo radi hrano, še posebno, če nam zanjo ni treba plačati. Veliko truda je potrebnega, da ukrotimo lačno pošast v nas, ki si želi planiti na pladnje v trenutku, ko prinesejo prve kanapeje. Nihče ne pričakuje, da boste na službeni zabavi stradali, a jejte zmerno. Verjeli ali ne, ljudje vedno opazijo prenatrpan krožnik. Opazijo tudi, da se k bifeju pogosto vračate, kar lahko pripelje do posmeha. Morda so vam že nadeli vzdevek, pa tega sploh ne veste. Če težko brzdate apetit, pojejte raje najprej kaj malega doma.

Kradljiva muca copatarica

Svojevrstna past so spletna družbena omrežja, do katerih lahko kadarkoli dostopamo preko telefona. Razumemo, nabralo se vam je. A naj vas z alkoholom podkrepljeni val poguma ne zanese v žaljivo, posmehljivo tvitanje o šefih. Vsi smo ljudje, tudi šefi (večino časa), zato se jim zagotovo ne bo zdelo smešno, ko bodo naslednji dan na vašem facebook ali twitter profilu prebirali o svojih pomanjkljivostih ali gledali skrivaj posnete fotografije, ki jih prikazujejo med malenkost preveč entuziastičnim plesom.

Ponižujoči srečelov

Če ste med tistimi, ki zabavo organizirajo, se odpovejte srečelovu. Smeh ob praviloma precej povprečnih darilih postaja iz minute v minuto bolj mlačen in nekako se vedno v enem od paketov znajde spolni pripomoček. Vi pa ste še vedno na službeni zabavi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta