Slovenka Violeta Bulc nagovorila študentke na Poletni šoli za ženske voditeljice v digitalni dobi v Varšavi

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
29.07.2024 07:36

Minuli teden je v Varšavi na Poljskem potekala 4. Poletna šola za ženske voditeljice v digitalni dobi – med 29 udeleženkami je tudi letos slovenska predstavnica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
29 študentk, ki predstavljajo 27 držav članic EU, Ukrajino in Zahodni Balkan, sestavlja generacijo 2024, ki se udeležuje četrte poletne šole Evropske akademije za vodenje
Arhiv Naročnika

Na otvoritveni slovesnosti so študentke nagovorile uspešne ženske iz sveta gospodarstva in politike, med njimi tudi nekdanja evropska komisarka za promet Violeta Bulc, ki je izpostavila, da je tehnologija orodje in ne samo cilj, zato jo moramo znati pravilno uporabiti: “Naše dojemanje zmogljivosti tehnologije, da izboljša človeštvo, lahko pomaga izboljšati naša življenja.”

Udeleženke so sodelovale na različnih delavnicah, diskusijah in skupinskih aktivnostih o širokem naboru tem – od vplivov generativne umetne inteligence do javnega nastopanja pa do zelenih digitalnih veščin, podjetništva in vodstvenih sposobnosti. Poletna šola poteka v sklopu Evropske akademije za vodenje, programa podjetja Huawei, ki je zasnovan za opolnomočenje mladih voditeljic, ki bodo Evropo popeljale v vključujočo in trajnostno digitalno prihodnost.

Študentke za udeležbo na poletni šoli prejele polno štipendijo podjetja Huawei, izbrane pa so bile s strani neodvisne žirije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.