Sekcijsko merjenje hitrosti med Vranskim in Blagovico kmalu v obeh smereh

STA, GR.G.
21.10.2017 12:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Po okvari ene od kamer sistema merjenja povprečne hitrosti vožnje na odseku štajerske avtoceste čez Trojane, je Dars pripravil razpisno dokumentacijo za novo tovrstno opremo, ki jo bodo predvidoma namestili do poletja, so sporočili iz družbe. Pilotni sistem se je do sedaj namreč izkazal za dobrega pri umirjanju prometa in povečanju varnosti.
Podjetje Intermatic je, kot dobavitelj opreme proizvajalca iz Velike Britanije, sistem merjenja povprečen hitrosti Darsu in policiji ponudilo v začasno uporabo. Minuli konec tedna pa so po okvari ene od kamer sistem odstranili in ga ne bodo vnovič namestili.


Tako Dars objavo javnega razpisa načrtuje predvidoma do konca tega meseca. Z objavo pa bodo v razpisni dokumentaciji razvidni tudi avtocestni odseki, na katerih se bodo namestili novi sistemi merjenja povprečne hitrosti.

Nadzorna soba SENP na Vodnikovi 43, računalnik, kjer se zbirajo podatki o kršiteljih hitrosti iz sekcijskega merilnika med trojanskimi predori.
Robert Balen
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta