Psom prijazni in zavezani k zdravemu življenjskemu slogu

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
10.10.2023 13:42

Varnost je na prvem mestu za vse potnike v avtomobilu, kar velja tudi za kosmatince, ki z vami potujejo na izlete, počitnice ali do vznožja bližnjega griča. Da bo prevoz vašega psa resnično varen, poskrbite s primerno opremo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Kosmatinci, dobrodošli v Oplovih salonih!

Opel je prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki si prizadeva za varnost in udobje prav vseh potnikov v avtomobilu. V svoje salone poleg lastnikov sprejema tudi njihove pse, obiščejo pa jih lahko vsi naključni mimoidoči s svojimi štirinožci, da se ti okrepčajo in odpočijejo, se v mrzlih zimskih dneh ogrejejo na prijetno temperaturo, njihovi lastniki pa izvedo še kaj novega o varnem prevozu hišnih ljubljenčkov. Projekt Psom prijazni je Opel predstavil leta 2015, ko je po statističnih podatkih imelo psa že vsako tretje gospodinjstvo, danes je teh še več. Kot prva avtomobilska znamka v Sloveniji so svoje salone opremili s kotičkom za pse, kjer vašega štirinožca pričaka prostor z veliko blazino za počitek, voda za žejo in prigrizek za dodatno energijo. Medtem pa vam bodo Oplovi prodajalci z veseljem svetovali, kakšno vozilo in način transporta bi ustrezal tako vam kot vašemu psu.

Špela Ramovš
Robert Balen

Originalna oprema za pravo varnost

Tako kot se moramo varno v avtomobilu počutiti ljudje, mora biti ne glede na dolžino poti vedno poskrbljeno tudi za varnost in udobnost živali. Vsak štirinožec drugače doživlja vožnjo v avtomobilu, medtem ko se nekateri zelo radi vozijo, je vožnja za druge lahko velik stres. V Oplovem salonu se lahko posvetujete, kateri od načinov varne vožnje bo za vašega kosmatinca najbolj primeren. Pes je lahko na zadnjih sedežih, pripet z oprsnico na posebnem varnostnem pasu, v prtljažniku z zaščitno mrežo ali v transportnem boksu. V Oplovem programu originalne dodatne opreme lahko izberete zaščitno mrežo oziroma pregrado za večje pse, ki ga loči od potniškega dela vozila in ga ščiti, da ga pri nenadnem zaviranju ne bi odneslo na sedeže. Če se pes vozi na zadnjih sedežih, mora biti pripet s posebnim varnostnim pasom, ki ga najdete v specializiranih trgovinah za živali, da ves čas leži ali sedi na mestu. Lahko dodate tudi Oplovo pregrinjalo za zadnje sedeže, da s svojimi kremplji pes ne uničuje sedežev. Varnostni pas psu omeji premikanje, pri sunkoviti spremembi hitrosti pa se zategne, da pes ostane na mestu. Za pse, ki jim vožnja ni najbolj prijetna, bo morda najboljša izbira transportni boks primerne velikosti. V njem boste psa in druge potnike v vozilu med vožnjo še najbolje zavarovali pred poškodbami, če bi prišlo do nenadnega zaviranja ali do prometne nesreče. Boks mora biti vedno malo večji od psa, vendar ne prevelik, da ga med vožnjo ne premetava. Če boste poskrbeli za primerno vožnjo za vašega kosmatinca, bodo vaše vsakodnevne obveznosti, izleti in popotovanja varni ter brezskrbni za prav vse člane vaše družine.

Mlado podjetje z izjemnim zadovoljstvom zaposlenih

O skupini Auto Wallis Slovenia Distribution (AW SLO Distribution), ki je generalni uvoznik za blagovno znamko Opel, lahko kot zanimivost dodamo, da ima od lansiranja projekta Psom prijazni do danes že polovica zaposlenih svojega psa, nekateri celo dva. Psi so v pisarnah dobrodošli, zaposleni se srečujejo na skupnih dogodkih in si izmenjujejo izkušnje. Zbralo se je že nešteto prigod s štirinožci, ki si jih Wallisovi zaposleni z veseljem podelijo, le pocukajte jih za rokav.  Podjetje se zaveda, da dobri rezultati niso samoumevni, temveč plod predanega in prizadevnega dela zaposlenih, zato nenehno razvijajo in dograjujejo interne programe, ki zaposlenim omogočajo kakovostno upravljanje časa in zagotavljajo dodano vrednost.

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.