Poziv občinskim svetnikom, da se odpovedo sejnini

Jasmina Detela Jasmina Detela
20.04.2021 15:02
Družino je doletela tragedija, ki ni pretresla samo njih, temveč tudi občane in širšo javnost. V Mladem Forumu Koroška občinske svetnike pozivajo, da se v dobro družini odpovejo sejnini.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Požar na Vrhah
Mestna občina Slovenj Gradec

Družino Pavše iz naselja Vrhe (občina Slovenj Gradec) je pred dnevi doletela tragedija, kot smo že poročali, jim je ogenj uničil dom, ki je pretresla ne samo njih, temveč tudi občane in širšo javnost. V Mladem Forumu Koroška se zavedajo kolikšna je izguba in koliko v teh težkih časih šteje vsakršna pomoč - posebej denarna. Zato so na Mestno občino Slovenj Gradec in občino Prevalje naslovili poziv, da se občinski svetniki v dobro družini odpovejo sejnini in ji tako pomagajo.
"Ognjeni zublji so v nekaj trenutkih uničili vse, kar si je družina
ustvarjala več let in jih pustili brez strehe nad glavo ter osebnih predmetov. V človeški naravi je skrb za sočloveka, še posebej, če nam je ta oseba blizu. V Mladem Forumu Koroška zato menimo, da je edina prava pot naprej pomoč sočloveku v stiski in je na nas vseh, da storimo kar je v naši moči in pomagamo družini Pavše. Pozivamo vas, da kot demokratični predstavniki občanov občino vodite z zgledom in se odpoveste sejnini v dobro družini Pavše," so zapisali v pozivu, ki so ga naslovili na oba župana, slovenjgraškega Tilna Kluglerja in prevaljskega Matica Tasiča ter občinski svet obeh omenjenih občin.
Spomnimo, da je ogenj, ki je v soboto zajel dom družine Pavše popolnoma uničil mansardo in ostrešje, voda, s katero so gasili pa je zalila še prvo nadstropje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta