Počitnice iz nočne more: Nemca ogorčena nad dopustom v Albaniji, kjer so ju pričakali kupi smeti in oderuški hotel

D.Ži
06.09.2023 10:32

Albanija je prava zvezda letošnje dopustniške sezone, nemški par od tam ni prinesel prav veliko lepih spominov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Melanie Zeeb in Michael Bürger iz Berlina sta se odločila preživeti 12 dni v Albaniji, hit destinaciji tega poletja, a sta namesto uživanja na sanjskih počitnicah doživela pravo grozljivko, svojo zgodbo sta zaupala novinarjem nemškega RTL.

Pojasnila sta, kako sta rezervirala paket za okoli 1300 evrov, ki je vključeval hotel s štirimi zvezdicami in let.

Profimedia

"Ko sva pristala v Albaniji, sva vzeli taksi, taksist pa naju je opozoril in rekel: 'Upam, da vaš hotel ni na tem območju'," je povedala Melanie Zeeb in kmalu sta izvedela, kaj njegovo opozorilo pomeni.

"Hotel je obdan s smetmi in smradom. Smeti so bile tudi v hotelu. Namesto sproščanja na zasebni plaži, oglaševani v opisu hotela, sva se morala prebijati med smetmi. V oglasu so obljubljali tudi fitnes, notranji in zunanji bazen, a tega ni bilo. Bar na strehi hotela spominja na bojno polje," je dejal Nemec.

Profimedia

Melanie in partner sta z mobilnimi telefoni fotografirala in posnela grozljivo stanje hotela ter dodala, da so v hotelu zahtevali celo doplačilo v višini 25 evrov na dan na osebo, skupaj torej dodatnih 550 evrov, piše hrvaški Index.

Hotel je navedel, da je namen dodatnega plačila kritje stroškov elektrike, vode in uporabe sobe. "Če jim ne plačaš, te bodo vrgli iz hotela," pravi Nemec. Potem ko sta vse povedala novinarjem, se je RTL obrnil na podjetje Opodo, pri katerem sta Nemca rezervirala potovanje.

Profimedia

"Po stiku z ustreznim ponudnikom storitev in podjetjem VH Eurostar Durres Hotel & Private Beach je hotel potrdil, da je v končno ceno nastanitve vključeno doplačilo v višini 25 evrov na osebo na noč. Potrdili so nam tudi, da 25 evrov vključuje turistične takse in pristojbine za hotelske storitve. Po obravnavi primera bodo turistom ti stroški povrnjeni," so sporočili iz družbe Opodo.

Po grozljivi izkušnji sta Nemca le želela domov iz hotela groze. A tudi to ni šlo brez težav, saj zaradi prezasedenosti nista mogla na let iz Tirane v Berlin. Letalska družba namreč zagotavlja nastanitev in hrano, ne pa tudi novega leta direktno v Berlin. Namesto tega so jima dali možnost leta iz Tirane v Köln. Vendar letalskemu prevozniku ni prav zares mar, kako bi nato prišla iz Kölna v Berlin, piše hrvaški Index.

Profimedia

Potem ko so novinarji RTL znova poklicali Opodo, je družba za naslednji dan na lastne stroške rezervirala let prek Frankfurta v Berlin in obljubila, da jima bo povrnila stroške poti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta