Po Thompsonu: Urednik Tednika Igor Pirkovič dal odstopno izjavo

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
31.05.2017 10:47

Začasno bo vršilka dolžnosti urednice Tednika Jelena Aščić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včeraj se je v medijih razširila informacija, da so urednika Tednika Igorja Pirkoviča zaradi prispevka o Thomsponu razrešili z uredniškega položaja. V Demokraciji so za to "obtožili" kar programski svet, ki tovrstnih pristojnosti sploh nima, ob tem pa zapisali: "Čistka na TV Slovenija! Urednik Tednika Igor Pirkovič zaradi prispevka o Thompsonu 'dobil nogo'!"

Za uradna pojasnila smo se danes obrnili na Radiotelevizijo Slovenija, kjer so nam potrdili, da Igor Pirkovič s 30. majem ni več urednik oddaje Tednik. "Odgovorni urednici Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranki Rebernik je namreč podal odstopno izjavo, ki jo je sprejela. Začasno bo v. d. urednice Tednika Jelena Aščić. Igor Pirkovič bo prevzel nove delovne naloge v Informativnem programu Televizije Slovenija v skladu s svojo pogodbo," so še sporočili s Kolodvorske. Po naših neuradnih informacijah Rebernikova sprva ni želela sprejeti Pirkovičeve odstopne izjave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta