Padla odločitev: Pesem Evrovizije 2018 bo potekala v ...

Denis Živčec Denis Živčec
25.07.2017 19:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Saj nekako ni bilo dvoma o tem, katero portugalsko mesto bo maja gostilo Pesem Evrovizije, a je zveza EBU danes to še uradno potrdila. Evrovizija se iz Kijeva seli v Lizbono, portugalsko prestolnico. Polfinalna izbora bosta potekala 8. in 10. maja, novega zmagovalca bodo gledalci in žiranti izbrali 12. maja.

Kot prvi Portugalec v zgodovini je maja v Kijevu evrovizijsko zmago osvojil Salvador Sobral s skladbo Amar Pelos Deus. Lizbonska bo že 63. Pesem Evrovizije.

Jon Ola Sand, prvi mož Evrovizije pri zvezi EBU s sedežem v Ženevi, ob tem pravi: "Z veseljem sporočamo, da bo Pesem Evrovizije v Lizboni gostila televizija RTP. Mesto je predstavilo ponudbo in zelo se veselimo, da bomo skupaj delali na tem, da bo prva portugalska Evrovizija najbolj razburljiva. Radi bi čestitali RTP za profesionalnost."

Goncalo Reis, direktor RTP v organizaciji prireditve vidi veliko priložnost za Portugalsko, Lizbono in zabavno industrijo. Obljublja, da bodo šli do svojih ustvarjalnih mej. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta