Oslepela naj bi zaradi 20 let stare maskare

A.S.
25.07.2018 12:58

Strokovnjaki opozarjajo na roke uporabe ličil in ostalih lepotnih izdelkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Canstockphoto

Shirley Potter iz Avstralije si je pred večerom, ki ga je preživela s hčerkami, na trepalnice nanesla maskaro – naslednje jutro pa ji je mož povedal, da njene oči izgledajo rdeče in vnete. Shirley se je sicer rodila z okvaro levega očesa, s katerim ni videla, vendar je vseeno občutila neznosno bolečino v obeh očesih.
Meseci so minevali, 50-letna babica pa je ugotavljala, da se njen vid slabša. Po nekaj obiskih pri strokovnjakih ji je okulist postavil diagnozo – okužba, ki bi jo lahko povzročila stara ličila s pretečenim rokom uporabe.
Še preden je ugotovila za okužbo, so vedeli, da bo oslepela in da bo vid popolnoma izgubila v naslednjih treh letih. Strokovnjaki sedaj opozarjajo, naj bodo ljudje bolj pozorni na pretečene roke uporabe. Sally Nollan iz avstralske revije New Idea pravi: "Splošno pravilo je, da so izdelki, ki jih nanesemo okoli oči, uporabni od tri do šest mesecev."
Kako torej vemo, kdaj ličila niso več uporabna? Rok trajanja je odvisen od časa odprtja, kako je izdelek shranjen in v kakšni embalaži se nahaja, večina izdelkov pa ima tudi kakšen napotek glede tega. Na splošno so črtala za oči in maskare uporabne od tri do šest mesecev, pudri in podlage od šest mesecev do enega leta ter črtala za ustnice in šminke od dve do tri leta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta